Блог

8 от най-добрите храни за изгаряне на мазнини

8 от най-добрите храни за изгаряне на мазнини

Може би сте опитвали много различни варианти за намаляване на теглото и за изгаряне на излишните мазнини по корема и други части на тялото. Въпреки, че това е доста труден път, изискващ много жертви, много хора не са в състояние да постигнат желаните цели. Какво става, ако ви кажа, че можете да ЯДЕТЕ, за да изгаряте мазнините в тялото? Да, има много храни за изгаряне на мазнини, които могат да ви помогнат да поемете контрола над мазнините в тялото и да свалите излишните килограми. Нека да минем през някои от най-добрите храни за изгаряне на мазнини.

 

Овесена каша

Ако скоро след закуска имате желание за различни снакове, то основната причина за това е спадащо ниво на кръвната захар. Овесената каша е богата на фибри и може да остане в стомаха в продължение на много часове и може да ви опази от понички или други сладки неща. Въпреки това, се уверете, че не избирате ароматизирани, подсладени видове, а избирате чиста и неподсладена овесена каша. Можете да я подсладите с помощта на плодове.

 

Ядки

Ядките са сред топ храните за изгаряне на мазнини, тъй като те могат да ви накарат да се чувствате сити и в същото време да помогнат за отслабване. Проучванията показват, че тези, които ядат ядки се чувстват сити за по-дълги периоди, в сравнение с тези, които ядат ориз и сладкиши. Само 24 бадеми всеки ден са достатъчни, бъдете сигурни, че не прекалявате с калориите.

 

Зехтин

Малко мазнини са необходими за организма, тъй като те може да  запазят глада под контрол. Препоръчително е да се използват мононенаситени мазнини, като зехтин например.Те могат да контролират нивата на холестерола и може да задоволят апетита.

 

Плодове

Малките горски плодове идват пълни с много фибри. Само една чаша с малини съдържа 6 грама фибри. Така че те могат да бъдат най-добри за изгаряне на мазнини.

 

Варива и бобови растения

Фасулът е обикновено с ниско съдържание на калории и съдържа добра сума на фибри и протеини. Те могат да бъдат полезни за вас, за да отслабнете и да тонизирате тялото си. Приготвяйте си ястия с боб, най-малко веднъж в седмицата, за да замените месото.

 

Пресни зеленчуци

Ако не сте впечатлени от техните минерали и витамини, тогава може да ви спечелят с факта, че могат да намалят талията ви. Зеленчуци като броколи и спанак са пълни с фибри и съдържат по-малко калории. Преди основната храна е добре да ядете някаква салата, тъй като това ще ви помогне да получите бързо удовлетворение по-късно.

 

Пълнозърнести храни

Когато говорим за храни за изгаряне на мазнини, пълнозърнестите храни са задължителни. Кафяв ориз, пълнозърнести зърнени култури, киноа, и т.н. са всички отлични „горелки“ за мазнини. Броят на калориите, изгорени от тялото се удвоява, когато трябва да се разградят цяли храни, в сравнение с това, което то изгаря, когато се преработват вече преработени храни. Освен това, малки дози от пълнозърнести храни може да предотвратят поддържане на допълнителни мазнини.

 

Постно месо

Постно месо, като това от пуйка, може да бъде полезно в изгарянето на мазнини. То също може да ви помогне да изградите мускули и да засилите имунната си система.

 

Свързани статии:

Топ 6 храни за изгаряне на мазнини

9 грешки, които забавят метаболизма и ни пречат да отслабнем бързо

Да се отървем от натрупаните мазнини по корема

Най-добрите 5 напитки за стопяване на ненужни килограми

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Варицела и нейните прояви

Варицела и нейните прояви

Следваща статия
Какаово масло - ценен натурален продукт за красота и здраве

Какаово масло - ценен натурален продукт за красота и здраве

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар