Блогът на DocTiming

Намерени са 2234 статии в "Съвети"
  • 5 ползи за здравето от чудотворната мътеница – подценената и забравена българска напитка

    Неотдавна списание Нейчър Комюникейшънс публикува откритие, че бактериите се развиват по начин много подобен на този, по който хората заселват градовете си. Те, подобно на човека, живеят в сложни структури - колонии, наричани биофилми. Учените твърдят, че 99,9% от прокариотите живеят заедно с милиони свои съседи в тези колонии.

     

    loading loading loading
  • Българско зелено сирене – храна за благородници

    Франция е известна със своите сини сирена. Някои ги ненавиждат, много ги обожават и могат с часове да се възхищават на характера и дълбочината на вкуса им. Може би малцина знаят, че повечето плесени, които са сърцето и душата на тези сирена, са специфично разработени и модифицирани, за да могат да просъществуват и да придадат характерния си вкус и аромат.

    loading loading loading
  • Пролет в бутилка – напитка от цвят на джанка и цитруси гони вирусите и депресията + рецепти (с и без алкохол)

    Всяка пролет първите дръвчета, които разцъфват и прогонват мрачните дни на зимата, са джанките. Белите им цветове изпъкват на сиво-кафявия пейзаж и карат и най-вглъбените в мислите си минувачи да ги загледат и да се усмихнат едва забележимо.

    loading loading loading
  • Хинин и хининови напитки – с какво са полезни и как се борят с вирусите

    Хининовото дърво расте в тропичните гори на Амазония. Сведения за лечебните му свойства за първи път сa дадени през 18-и в., след като стрит прах от кората му спасява от тежка болест съпругата на перуански благородник. С течение на времето става ясно, че екстракт от кората на хинин може да се използва като лекарство срещу малария, дизентерия и треска.

     

    loading loading loading
  • Мед с ферментирал чесън – натурално средство за борба с коронавирус, настинка и грип

    Във време, в което целият свят се бори с коронавирус и много хора се притесняват за здравето си, притихнали в домовете си, е момент да надделеем над страха и да вземем грижите за себе си в свои ръце. Световната пандемия ни дава възможност освен да помислим и медитираме над живота си, също да се отдадем на креативност и грижа за себе си.

    loading loading loading
  • Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

    Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

    Вие вече знаете, че цвеклото е изключително питателна храна. То е пълно със здравословни хранителни вещества, витамини, калций, желязо, калий и протеини. Сокът от цвекло е богат източник на антиоксиданти и естествено срещащи се нитратни съединения, които подобряват кръвообращението в тялото, включително на мозъка, сърцето и мускулите.

    loading loading loading
  • Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

    Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

    Всеки обича да има голяма усмивка, която е подчертана от ярки, бели зъби. Но  все пак, не всеки иска да използва разяждащи химикали, за да създаде тази перлена усмивка. За щастие, има много безопасни и естествени алтернативи на грубите избелващи вещества, които обикновено се използват, за да се осветят усмивките.

     

    loading loading loading
  • Как да прочистите бъбреците си с този природен лек

    Как да прочистите бъбреците си с този природен лек

    Прочистването на бъбреците не е трудно, но много важно. Бъбречното прочистване не е нещо, което трябва да се прави само от време на време – това е навик, който трябва да се включи в ежедневието, за да се насладите на по-добро цялостно здраве. Правилният прием на вода е от съществено значение не само за бъбречно прочистване, но и като част от дневния хранителен прием.

    loading loading loading
  • Ползи за здравето на конюгирана линолова киселина (CLA)

    Ползи за здравето на конюгирана линолова киселина (CLA)

    През годините конюгираната линоленова киселина или CLA е станала известна с това, че има мощни ползи за здравето. В миналото се е смятало, че CLA е само източник на енергия, но последните изследвания показват, че тази мастна киселина може да се използва за лечение и профилактика на редица видове медицински разстройства.

    loading loading loading
  • Антираков сок - създаден от науката

    Антираков сок - създаден от науката

    Като човек работел в издателство, знам, че има забавяне във времето между изследователските открития и тяхното разпространение. Има забавяне, поради строги тестове и двойно-слепи проучвания с плацебо. И накрая, понякога години по-късно, информацията, от която най-нуждаещи са  пациентите, излиза наяве.

     

    loading loading loading

Страници

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар