Блог

Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

Вие вече знаете, че цвеклото е изключително питателна храна. То е пълно със здравословни хранителни вещества, витамини, калций, желязо, калий и протеини. Сокът от цвекло е богат източник на антиоксиданти и естествено срещащи се нитратни съединения, които подобряват кръвообращението в тялото, включително на мозъка, сърцето и мускулите. Сокът от цвекло е също добър за детоксикация на черния дроб и помагат в прочистване на дебелото черво.

 

Рецепта за сок от цвекло за почистване на черния дроб и дебелото черво

Съставки:

 • 3 органични моркова
 • 1 органично цвекло
 • 2 органични червени ябълки
 • 6 органични листа кейл
 • 2 см парче корен от джинджифил
 • ½ органичен лимон, обелен

 

Начин на приготвяне:

 • Ако не разполагате със сокоизстисквачка, просто използвайте блендер и сложете една до две чаши вода.
 • Сложете всички съставки в сокоизстисквачката или блендера и смесете добре.
 • Ако сте използвали блендер прецедете през цедка сместа.
 • Сервирайте с малко лед и се наслаждавайте!

 

Цвеклото предлага почистване на черния дроб и дебелото черво

Най-добрият начин да получите всички ползи от цвеклото е чрез изцеждане на сок. Цвеклото е отлична храна за детоксикация. То съдържа повече „диетични фибри“, които съдържат пектин полизахариди, които се смятат за по-ефективни при изчистване на черния дроб, дебелото черво и храносмилателния тракт. Цвеклото съдържат флавоноиди, хранителни вещества, които са от съществено значение за черния дроб и дебелото черво, за да работят ефективно. Бетаин е друг хранителен елемент в цвеклото, който насърчава потока на жлъчката за по-добро храносмилане и подобрява детоксикацията на черния дроб.

 

Подсилване на мозъка и подобряване на кръвообращението

Цвеклото е хранителна електростанция. То е с високо съдържание на естествени нитрати, които се превръщат в азотен оксид в организма. Вашият мозък се нуждае от добър приток на кръв, за да функционира оптимално. Ново проучване установи, че пиенето на сок от цвекло увеличава циркулацията на кръвта към мозъка и стимулира мозъчната дейност, тъй като увеличава нивата на азотен оксид, газ, който подобрява притока на кръв. Той разширява стените на кръвоносните съдове, така че да могат да получат повече кислород и повече енергия, както и по-ниско кръвно налягане.

 

Свързани статии:

4 храни за прочистване на черния дроб

31 съвета при болен черен дроб и жлъчка

Помощ за черния дроб

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
 • – да намерите добър лекар специално за вас
 • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
 • – помогнете на близките си като оцените лекар