Блог

Хинин и хининови напитки – с какво са полезни и как се борят с вирусите

Хининовото дърво расте в тропичните гори на Амазония. Сведения за лечебните му свойства за първи път сa дадени през 18-и в., след като стрит прах от кората му спасява от тежка болест съпругата на перуански благородник. С течение на времето става ясно, че екстракт от кората на хинин може да се използва като лекарство срещу малария, дизентерия и треска.

 

Силните му лечебните му свойства се дължат на алкалоидите в кората на дървото. Те са натурално лечебно средство срещу различни други неразположения, включително обикновена настинка, махмурлук, анемия, аритмия и варикозни вени.

 

Освен това екстрактът от хинин има антипиретичен, аналгетичен и противовъзпалителен ефект и действа като болкоуспокояващо. Ползва се за облекчаване на мускулни крампи, проблеми с жлъчката, черния дроб и сърцето. Алкалоидите в хинина стимулират отделянето на слюнка и храносмилането и поради тази причина веществото често се прилага и при стомашно-чревни неразположения и загуба на апетит.

 

Поръчайте сироп с екстракт от хининова кора

 

Напоследък в медиите се появиха информации, че хининът може да лекува дори коронавирус, известен още като ковид-19, но на този етап учените отхвърлят тази информация. До момента са потвърдени антибактериалните и противовъзпалителни свойства на веществото, така че напитките с хинин могат да се прилагат като превантивна мярка срещу вирусите.

 

Известен на всички е коктейлът джин с тоник, който е забъркан за първи път в началото на 1800 г. от британски офицер. Той открил, че когато се комбинира с джин, хининът се усвоява по-лесно от организма. Така че вече можете без угризения на съвестта да си приготвите този коктейл.

                                      

Освен в класическия тоник, хининът може да бъде използван и за приготвянето на други напитки. Ето какво казва известният шеф Петров за тоникът, който той лично приготвя:

 

„От години създаваме най-различни рецепти за домашно направени напитки с полезни свойства за организма. В случая исках да приготвя собствен тоник сироп, да персонализирам моя собствена рецепта и да създам по-жизнен тоник.

 

Именно хининът в тонизиращата вода му придава леко горчив вкус и го прави перфектна напитка за много хора. Напитката е със съвсем леко горчив вкус и в нея има още: цитрусови кори, лимонена трева и лавандула. Подсладена е със захарен сироп. Вкусът и ароматът на тоника са божествени и ще усетите тонизиращ ефект още с първата чаша.“

 

 

Можете да поръчате тоникът с хинин на шеф Петров на този линк.

 

 

Ето какво казват и хора вече опитали тоника:

 

„Жена ми го поръча и бях скептичен, но след като го пробвах ми хареса доста. Сега пък ми се кара, че съм го изпил целия и трябва пак да поръчва“ Севдалин, Стара Загора

 

„Не обичам горчиви неща, но тоника на шеф Петров е много добър“ Иван, София

 

„Препоръчвам този тоник от все сърце. За мое учудване наистина усетих тонизиращ ефект и колежките в офиса се учудиха на енергията ми“ Мариела, Пловдив

 

Внимание! Не се препоръчва на бременни. 

 

Свързани статии:

Мед с ферментирал чесън – натурално средство за борба с коронавирус, настинка и грип

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия

Мед с ферментирал чесън – натурално средство за борба с коронавирус, настинка и грип

Следваща статия

Пролет в бутилка – напитка от цвят на джанка и цитруси гони вирусите и депресията + рецепти (с и без алкохол)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар