Блог

Мед с ферментирал чесън – натурално средство за борба с коронавирус, настинка и грип

Във време, в което целият свят се бори с коронавирус и много хора се притесняват за здравето си, притихнали в домовете си, е момент да надделеем над страха и да вземем грижите за себе си в свои ръце. Световната пандемия ни дава възможност освен да помислим и медитираме над живота си, също да се отдадем на креативност и грижа за себе си. Днес е най-важно да останем здрави и да предпазим близките си. Както всеки знае, природата е най-добрият лекар и природните средства са най-добрите имуностимулатори и лекарства.

 

Кои са най-добрите природни средства за борба с вирусите?

Медът е известен и използван от хората заради своите здравословни и антибактериални качества още от древността. Най-старият мед е открит в гробница на благородник в Грузия. Той е на 5500 години и все още е напълно годен за консумация! Известно е, че древните египтяни също са използвали мед и медни продукти за различни цели – от подсладител, даден им от боговете, както се е смятало тогава, до съставка в козметични продукти и смеси за балсамиране.

 

На какво се дължи безкрайната трайност на меда и неговите антивирусни свойства? Медът не се разваля практически никога, тъй като съдържа водороден пероксид, не задържа вода и има високо съдържание на захари. Всичко това пречи на която и да е бактерия да проникне вътре.. Медът има антибактериални свойства, които стимулират имунната система. В него се съдържат и множество ензими, които унищожават вредните микроби.

 

Ако сте вече болни, хапвайте мед поне три пъти на ден, което ще намали значително кашлицата ви и дразненето в гърлото, като особено полезен е медът от елда. Доказано е, че еднократна доза от този мед е толкова ефективна, колкото сироп за кашлица.

 

Парадоксалното е, че въпреки сладостта и високото съдържание на захари в меда, консумацията му може да ви помогне да отслабнете. Диетолозите твърдят, че две супени лъжици мед преди лягане ще помогнат на тялото ви да изгори мазнините, докато спите.

 

Къде мога да поръчам мед с ферментирал чесън?

 

Чесънът е може би едно от най-древните растения, използвани от хората като лекарство. Първите сведения за неговата употреба датират от четири хиляди години преди Христа. Родината му е Средна Азия, като постепенно се разпространява в Египет, европейските държави и впоследствие по целия свят. За първи път лечебните свойства на чесъна са споменати в египетски папируси, а след това в Библията и свещените книги на древна Индия и Китай. От древността с негова помощ хората се лекуват от заразни болести, включително чума и ухапване от змии.

 

Чесънът притежава мощно антибактериално действие и убива вирусите, включително и коравия Корона. Антивирусните му свойства се дължат основно на веществото алицин, което разредено дори в пропорция 1:125 000, възпрепятства развитието на множество болестотворни бактерии, в това число и на причинителите на тифа. Когато учените изследват алицина, те откриват, че спектърът му на влияние върху болестотворните бактерии е по-широк дори от този на пеницилина.

 

Как е най-добре да се приема чесън? За да е най-ефикасен, трябва да хапваме поне по 2-3 средно големи скилидки дневно. Желателно е да се приемат с храна, не на гладно, за да не дразнят стомаха. Не яжте всички скилидки наведнъж, а ги разпределете през целия ден, например сутрин, обед и вечер. Ако някой вирус вече ви е повалил, приемът на чесън ще намали продължителността на боледуване особено при дихателни инфекции, каквито предизвиква и Ковид-19. При чести настинки е доказано ефективна комбинацията с ехинацея.

 

Много хора не желаят да ядат чесън заради миризмата, която оставя в устната кухина, след като се консумира. Как можем да премахнем миризмата от чесън? Много помага дъвченето на магданоз, който неутрализира миризмата. Добре е също след консумация на чесън да измиваме зъбите си и особено езика. Чаят от мента и лимон, зеленият чай и млякото също намаляват чесновия дъх.

 

Мога ли да купя мед с ферментирал чесън?

 

Ферментиралите храни са познати на хората по цял свят от векове: кисело зеле и туршии в България, кимчи в Корея, мисо в Япония, кефир в Русия и т.н. Известно е, че бактериите в червата са изключително важни за здравето, някои дори ги наричат „втори мозък“. Те влияят и на имунната ни система. Поради високото си съдържание на пробиотици, ферментиралите храни подсилват многократно имунната система и намаляват риска от инфекции. Те също така ускоряват оздравяването, ако сте вече болни. Фактор за това е, че те са богати на витамин С, желязо и цинк, които доказано подпомагат имунната система. Възможно ли е обаче да бъдат комбинирани всички полезни свойства на меда, чесъна и ферментиралите храни? Оказва се, че да, напълно е възможно!

 

Какви са ползите от мед с ферментирал чесън?

 

Чесънът и медът са топ супер храни, които оглавяват списъка на природни средства за борба с болестите и вирусите. Те са най-здравословни, когато се консумират сурови, и свръх полезни, ако са ферментирали. Най-добре е да се консумират на празен стомах. Ако взимате тази могъща комбинация дори само една седмица, това значително ще подобри здравето ви и ще подсили имунната ви система. Твърди се, че медът с ферментирал чесън има и силно противораково действие.

 

Важно е да взимате мед с ферментирал чесън на гладно, тъй като тогава стомахът ви усвоява най-бързо полезните вещества. Това ще доведе до няколко допълнителни ползи за тялото ви: няма да напълнявате и организмът ви ще изхвърли повечето от натрупаните в него токсини. Комбинацията от мед с ферментирал чесън подобрява кръвообращението и намалява възпалителните процеси в организма. Напоследък дори в научните среди се промъкват мнения, че тази супер храна е по-добра дори от ибупрофен.

 

Как да поръчам мед с ферментирал чесън?

 

Добре е да приемате ферментирал мед с чесън, ако искате: 1) да укрепите своя имунитет и този на близките си; 2) ако сте болни и искате да оздравеете по-ързо; 3) ако желаете да балансирате кръвното си налягане. В случай че сте пипнали някой вирус, тази комбинация ще ви помогне да намалите кашлицата и да се преборите по-бързо с инфекцията на горните дихателни пътища, каквато именно предизвиква и коронавирусът.

 

Как мога да си направя мед с ферментирал чесън?

 

Рецептата за мед с ферментирал чесън е изключително лесна и можете да я приготвите в домашни условия. Единственият недостатък е, че ферментацията отнема доста време - около месец. Ако искате да имате качествен мед с ферментирал чесън, сега можете да поръчате тук: поръчай сега.

 

Рецепта:

 

Първо обелете и след това намачкайте скилидките с чесън или ги нарежете. Това ще освободи полезното вещество алицин. После сложете скилидките в буркан и ги залейте с качествен мед. Внимание! Медът трябва да е истински, без никакви изкуствени примеси. В противен случай ферментацията няма дори да започне.

 

След това затворете буркана, но не плътно или дори можете да оставите капака леко отворен. Оставете сместа на тъмно място. Ферментацията ще започне сама, тъй като суровият мед съдържа всички необходими ензими за това. След няколко дни в сместа трябва да се появят балончета. След като това се случи, затворете плътно буркана, обърнете го с дъното нагоре и изчакайте чесънът да се накисне изцяло. После го обърнете отново, но не затваряйте капачката плътно.

 

Оставете буркана на тъмно и прохладно място да ферментира на спокойствие в продължение на месец. Съхранявайте в хладилник.

 

Как да си приемам мед с ферментирал чесън?

Консумирайте по една супена лъжица мед с една скилидка ферментирал чесън дневно, най-добре сутрин на гладно.

 

Мога ли да поръчам мед с ферментирал чесън с доказано качество?

Ако не сте много по домашните рецепти или не искате да чакате един месец чесънът да ферментира в меда, можете да се доверите на изпитаното качество на мед с ферментирал чесън, приготвен лично шеф Петров: поръчайте тук.

 

Не се оставяйте на вирусите и депресията да ви победят в тези трудни времена! Преборете болестите с натурални средства, а депресията с креативност.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

Следваща статия

Хинин и хининови напитки – с какво са полезни и как се борят с вирусите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар