Блогът на DocTiming

Намерени са 500 статии в "Новини"
 • СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“

  СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“

  По случай деня на репродуктивното здраве - 11.06.2016г, ин витро лабораторията към СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“. Кампанията ще осигури безплатни консултации и изледване на семенна течност (спермограма), с цел превенция на репродуктивното здраве у мъжа.

  loading loading loading
 • Москов: Лечението на рак, инсулт и инфаркт става напълно безплатно

  Москов: Лечението на рак, инсулт и инфаркт става напълно безплатно

  "Основните медицински пакети, включващи най-рисковите за България болести, ще бъдат абсолютно безплатни за пациентите, а болниците, които искат от пациентите си да доплащат, ще бъдат санкционирани". Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Петър Москов след първото заседание на Консултативния съвет по здраве.

   

  loading loading loading
 • Ново лекарство за пациенти с диабет тип 2 на Sanofi влиза в позитивния списък

  Ново лекарство за пациенти с диабет тип 2 на Sanofi влиза в позитивния списък

  Комисията по цени и реимбурсиране вписа в Позитивния лекарствен списък  ново лекарство, предназначено за пациенти с диабет тип 2 на световния иновационен лидер в здравеопазването Sanofi.

   

  loading loading loading
 • Лекарският съюз иска 1500 лв. заплата за млад доктор

  Лекарският съюз иска 1500 лв. заплата за млад доктор

  Заплатата на новозавършил лекар да започва от 1500 лв., а месечните възнаграждения на докторите у нас да стигат 4500 лв. Това поиска вчера главният секретар на лекарския съюз д-р Димитър Ленков. А здравният министър д-р Петър Москов отговори задочно, че в момента се разработва различен начин за остойностяване на лекарския труд.

   

  loading loading loading
 • Харчим двойно повече за здраве от западноевропееца

  Харчим двойно повече за здраве от западноевропееца

  Българските домакинства дават почти два пъти повече или точно 5,3% от бюджета си за здраве отколкото гражданите на Западна Европа. Там стойността е 3 на сто. А през 2010-а и 2013-а всяко пето семейство у нас е изразходвало 10 или повече процента от парите си именно за лечение срещу 5,8 на сто средно в ЕС.

   

  loading loading loading
 • Петър Москов: Разработваме система от критерии за оценка на личните лекари

  Петър Москов: Разработваме система от критерии за оценка на личните лекари

  Предстои разработване на система от критерии за оценка на личните лекари. Това каза пред журналисти във Велико Търново здравният министър Петър Москов, предаде „Фокус". Петър Москов посочи, че в момента по регистър личните лекари са 4700. По думите му, недостиг на джипита има в определени населени места, за разлика от други, където пък има свръхконцентрация. 
   

   

  loading loading loading
 • Чакаме грипа до края на януари

  Чакаме грипа до края на януари

  До края на месеца ще се увеличи броят на заболелите от грип и тогава може би ще се говори за епидемия. Това прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Препоръките му към пенсионерите е да избягват излишни контакти и излизания. А активно работещите и учещите да спазват добра лична хигиена и да заложат на разнообразно хранене.

  loading loading loading
 • Ново пет: Возим бебетата само обратно на движението

  Ново пет: Возим бебетата само обратно на движението

   

  loading loading loading
 • Още 6 месеца хартиени болнични

  Още 6 месеца хартиени болнични

  Лекарите могат да издават болнични листове и на хартия в следващите шест месеца, ако не успеят да въведат програмата за електронно подаване. Това съобщи Даниела Асенова от Националния осигурителен институт (НОИ) по повод информацията, че лекари не могат да издават болнични листове заради проблем със системата с електронните болнични.
   

   

  loading loading loading
 • Вируслог: В момента истински грип в България няма

  Вируслог: В момента истински грип в България няма

  В момента истински грип в България няма. Има изолирани отделни щамове на един грипен вирус, но в момента има висока заболеваемост от не грипни респираторни заболявания. Това заяви за БГНЕС академик Ангел Гълъбов от Института по микробиология на БАН и водещ вирусолог у нас.

   

   

  loading loading loading

Страници

Регистрирайте се и ще можете:
 • – да намерите добър лекар специално за вас
 • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
 • – помогнете на близките си като оцените лекар