Блог

Ново лекарство за пациенти с диабет тип 2 на Sanofi влиза в позитивния списък

Ново лекарство за пациенти с диабет тип 2 на Sanofi влиза в позитивния списък

Комисията по цени и реимбурсиране вписа в Позитивния лекарствен списък  ново лекарство, предназначено за пациенти с диабет тип 2 на световния иновационен лидер в здравеопазването Sanofi.

 

Ликсизенатид е предназначен за лечениеза възрастни пациенти с диабет тип 2 за постигане на гликемичен контрол в комбинация с перорални глюкозопонижаващи лекарствени продукти и/или базален инсулин, когато те заедно с диета и физически упражнения, не осигуряват адекватен гликемичен контрол.

 

Ликсизенатид намалява нивата на кръвната захар след хранене при диабетно болните пациенти. Проблем, който имат 84% от пациентите с диабет тип 2. Световни проучвания показват, че именно високото ниво на кръвната захар след хранене е основната причина за смъртност при диабет тип 2. При нейното наличие относителният риск за смъртност е по-висок дори от традиционно приеманите фактори като цигарен дим и високо кръвно налягане.

 

„Диабетът е новата глобална пандемия с изключително силно въздействие върху здравните системи по света. Като глобален иновационен лидер Sanofi постоянно инвестира в разработването и предлагането на нови лекарства за хората с диабет. Едновременно с това правим всичко възможно българското население да има достъп до най-иновативните и качествени лекарства.” – сподели Йерон Вайтес, Генерален директор на Sanofi България.

 

Захарният диабет е едно от най-разпространенитe социално значими заболявания. Ако диабетът беше държава, тя щеше да е третата по население в света. По данни на Международната диабетна федерация с тази диагноза в момента живеят над  387 млн. души, като близо половината от тях не знаят за това. Само за едно година броят им в световен мащаб се е увеличил с 11 млн. Очакванията са, че през 2035 г. техният брой ще достигне 592 млн. С цел превенция и ранна диагностика Sanofi България организира ежегодно информационната кампания „Открито за диабета”.

 

 

За Sanofi

Световният лидер в здравеопазването Sanofi разработва и разпространява терапевтични решения, базирани на потребностите на пациентите. Sanofi има съществено участие в системата на здравеопазването със седем ключови платформи: иновативни решения за диабет, човешки ваксини със Sanofi Pasteur,  лекарствени средства без рецепта, ветеринарна медицина, редки болести с Genzyme и терапевтични решения за нови пазари. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как куркумата убива рака и как да оптимизираме абсорбацията на куркумин

Как куркумата убива рака и как да оптимизираме абсорбацията на куркумин

Следваща статия
Забравете за запълване на кариесите: помогнете на зъбите си натурално

Забравете за запълване на кариесите: помогнете на зъбите си натурално

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар