Блогът на DocTiming

 • 5 ползи за здравето от чудотворната мътеница – подценената и забравена българска напитка

  Неотдавна списание Нейчър Комюникейшънс публикува откритие, че бактериите се развиват по начин много подобен на този, по който хората заселват градовете си. Те, подобно на човека, живеят в сложни структури - колонии, наричани биофилми. Учените твърдят, че 99,9% от прокариотите живеят заедно с милиони свои съседи в тези колонии.

   

  loading loading loading
 • Българско зелено сирене – храна за благородници

  Франция е известна със своите сини сирена. Някои ги ненавиждат, много ги обожават и могат с часове да се възхищават на характера и дълбочината на вкуса им. Може би малцина знаят, че повечето плесени, които са сърцето и душата на тези сирена, са специфично разработени и модифицирани, за да могат да просъществуват и да придадат характерния си вкус и аромат.

  loading loading loading
 • Пролет в бутилка – напитка от цвят на джанка и цитруси гони вирусите и депресията + рецепти (с и без алкохол)

  Всяка пролет първите дръвчета, които разцъфват и прогонват мрачните дни на зимата, са джанките. Белите им цветове изпъкват на сиво-кафявия пейзаж и карат и най-вглъбените в мислите си минувачи да ги загледат и да се усмихнат едва забележимо.

  loading loading loading
 • Хинин и хининови напитки – с какво са полезни и как се борят с вирусите

  Хининовото дърво расте в тропичните гори на Амазония. Сведения за лечебните му свойства за първи път сa дадени през 18-и в., след като стрит прах от кората му спасява от тежка болест съпругата на перуански благородник. С течение на времето става ясно, че екстракт от кората на хинин може да се използва като лекарство срещу малария, дизентерия и треска.

   

  loading loading loading
 • Мед с ферментирал чесън – натурално средство за борба с коронавирус, настинка и грип

  Във време, в което целият свят се бори с коронавирус и много хора се притесняват за здравето си, притихнали в домовете си, е момент да надделеем над страха и да вземем грижите за себе си в свои ръце. Световната пандемия ни дава възможност освен да помислим и медитираме над живота си, също да се отдадем на креативност и грижа за себе си.

  loading loading loading
 • Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

  Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

  Вие вече знаете, че цвеклото е изключително питателна храна. То е пълно със здравословни хранителни вещества, витамини, калций, желязо, калий и протеини. Сокът от цвекло е богат източник на антиоксиданти и естествено срещащи се нитратни съединения, които подобряват кръвообращението в тялото, включително на мозъка, сърцето и мускулите.

  loading loading loading
 • Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

  Избелете зъбите си по естествен начин, без химикали

  Всеки обича да има голяма усмивка, която е подчертана от ярки, бели зъби. Но  все пак, не всеки иска да използва разяждащи химикали, за да създаде тази перлена усмивка. За щастие, има много безопасни и естествени алтернативи на грубите избелващи вещества, които обикновено се използват, за да се осветят усмивките.

   

  loading loading loading
 • СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“

  СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“

  По случай деня на репродуктивното здраве - 11.06.2016г, ин витро лабораторията към СБАЛ „Свети Лазар“, организира благотворителна инициатива под надслов „Мъжете НЕ знаят защо“. Кампанията ще осигури безплатни консултации и изледване на семенна течност (спермограма), с цел превенция на репродуктивното здраве у мъжа.

  loading loading loading
 • Как да прочистите бъбреците си с този природен лек

  Как да прочистите бъбреците си с този природен лек

  Прочистването на бъбреците не е трудно, но много важно. Бъбречното прочистване не е нещо, което трябва да се прави само от време на време – това е навик, който трябва да се включи в ежедневието, за да се насладите на по-добро цялостно здраве. Правилният прием на вода е от съществено значение не само за бъбречно прочистване, но и като част от дневния хранителен прием.

  loading loading loading
 • Ползи за здравето на конюгирана линолова киселина (CLA)

  Ползи за здравето на конюгирана линолова киселина (CLA)

  През годините конюгираната линоленова киселина или CLA е станала известна с това, че има мощни ползи за здравето. В миналото се е смятало, че CLA е само източник на енергия, но последните изследвания показват, че тази мастна киселина може да се използва за лечение и профилактика на редица видове медицински разстройства.

  loading loading loading

Страници

Регистрирайте се и ще можете:
 • – да намерите добър лекар специално за вас
 • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
 • – помогнете на близките си като оцените лекар