Блог

Петър Москов: Разработваме система от критерии за оценка на личните лекари

Петър Москов: Разработваме система от критерии за оценка на личните лекари

Предстои разработване на система от критерии за оценка на личните лекари. Това каза пред журналисти във Велико Търново здравният министър Петър Москов, предаде „Фокус". Петър Москов посочи, че в момента по регистър личните лекари са 4700. По думите му, недостиг на джипита има в определени населени места, за разлика от други, където пък има свръхконцентрация. 
 

 

Москов посочи, че в близките седмици, след като се формулират ясните критерии, Министерство на здравеопазването ще инициираме МС да приеме национална програма за бонификация на добрите резултати от работата на личните ни лекари. В момента националния консултант към Министерството разработва цяла система от критерии на база, на която дейността на всички тези лекари ще бъде оценявана на края на годината. 
 

 

„Първите 10%, т.е. около 470 от тях, които са получили най-добри резултати, т.е. най-добри резултати за нашето лечение, което включва както клинични резултати така и стойността на това лечение, количество, нужда от постъпване в болница или в друго специализирано заведение, ще получат масивна сума пари като бонификация. Така работата им да бъде насочена към излекуване, а не към регистрация на заболявания”, посочи Петър Москов.
 

 

Няма да има промяна в ръководството на великотърновската болница, каза още Петър Москов. Той заяви, че кадровите промени във всяка една от държавните болници, т.е. на които Министерството на здравеопазването е собственик, е въпрос на ежедневното поведение на тяхното ръководство. „В момента не предвиждаме такова нещо за болницата във Велико Търново, защото от наша гледна точка тя се ръководи добре. Излезе една традиция, че нашите посещения с д-р Шарков завършват с оставка на директорите на болниците, което не е задължително да е така, но от друга страна никой не трябва да е спокоен”, заяви министър Москов. 
 

 

Той ще проведе работно посещение в МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Посещението е свързано с осъществяването на контрол на изпълнението на инвестиционната програма на Министерство на здравеопазването в болницата. Москов подчерта, че Министерството има програма за инвестиции за близо 800 000 във вътрешното отделение и в интензивната клиника във Велико Търново. Министърът очаква директорът на болницата д-р Стефан Филев да предостави и своите идеи и виждания за инвестиционната програма на лечебното заведение за 2015 година.

 

 

Свързани статии:

Селски лекари стават и аптекари

Електронното здравеопазване ще глътне поне още 10 млн. лева

 

Автор: trud.bg
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Ябълковият оцет е от полза за косата, кожата и зъбите

Ябълковият оцет е от полза за косата, кожата и зъбите

Следваща статия
Кисело зеле: противоракова ферментирала храна, която възстановява чревната флора

Кисело зеле: противоракова ферментирала храна, която възстановява чревната флора

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар