Блог

Да се отървем от натрупаните мазнини по корема

Да се отървем от натрупаните мазнини по корема

Натрупването на мазнини около талията е проблем при много хора. Но и за тях има лек. Нужни са ви правилните упражнения, правилно хранене и повече движение. Според известния холивудски фитнес инструктор, мотивационен говорител, водещ и експерт в храненето – Харли Пастернак, има няколко начина, с помощта на който можем да се отървем от неприятните тлъстинки. Две упражнения, които са идеални за тонус на мускулите, които са разположени отстрани на талията.

 

За първото упражнение, което условно ще наречем странично сгъване, вие е нужна само една пейка в парка. Започва се с наклоняване на лявата страна срещу центъра на вътрешността на пейката, като трябва да се стремите и двата крака да са събрани. Дясната ръка се поставя срещу дясното слепоочие, а лявата ръка е пусната свободно. Торса се накланя бавно надолу и наляво, след което обратно наляво. Упражнението се изпълнява и от другата страна.

 

Второто занимание се нарича странична дъска. Ляга се на дясната страна на тялото на пода и се поставя предната част на дясната ръка отпред, а краката са един върху друг. Издишва се и се повдига в същото време цялото тяло, като се използват предната част на ръката и стъпалата. Втората част на тази гимнастика е вдишване и свиване на коремните мускули. В тази позиция се задържаме около 30 – 60 секунди, в зависимост от уменията, които всеки притежава, след което тялото се връща в изходна позиция и цялата процедура се повтаря. За да е ефективна тренировката тя се изпълнява два пъти и от другата страна.

 

Правилното хранене е от значение за премахването на тлъстинките около корема. За да се преборим е необходимо да консумираме по три основни ястия и две междинни закуски на ден, които ще доставят на тялото нужните протеини, фибри и здравословни мазнини. Една от храните предпочитани от експертите са яйцата, защото те са добър източник на протеини и минерали, необходими за по-лесното изгаряне на мазнините. Яйчният белтък е богат на качествен протеин и на витимин В 12.

 

Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини като извара и нискомаслено кисело мляко са изключително подходящи за премахването на „любовните дръжки”.Тези продукти в комбинация със силови упражнения имат заздравяващ костите ефект.
Най-добрият начин да се консумират бобовите храни е и най-простият – като се варят и с малко сол, защото това е най-оптималният за здравето вариант. Една порция от тях ви дава повече от 10 грама протеин.

 

Овесените ядки също се включват в режима на хранене на хора, които се борят с мазните депа по корема. Ядките съдържат много хранителни вещества, които са необходими за отслабването, като например голямото количество разтворими фибри, което спомага за освобождаването на организма от токсини. Важно е да са обикновени и неподсладени овесени ядки и да не се добавя допълнително захар към тях. Много подходящи са като се смесят с плодове (манго например).

 

И зехтинът е известен с общото си укрепващо действие върху организма и е в помощ при изгарянето на телесните мазнини.
Когато човек се стреми да отслабне, честа грешка е превключването на безвъглехидратна или твърде нисковъглехидратна диета. Тялото се нуждае от въглехидрати, за да поддържа активността и жизнеността си.

 

При борбата с мазнините специалистите препоръчват меса като пуешко и говеждо. Риби като сьомгата и рибата тон също влизат в списъка с храни, които горят коремните мазнини.

 

Можем да топим мазнини като се движим колкото е възможно повече. Докато говорим по телефона, докато чакаме на опашката за кафе – това са малка част от триковете.

 

Свързани статии:

Яж на корем и отслабвай

Митове за фитнеса - как наистина може да влезем във форма

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Доц. Сотир Марчев: Електрониката решава проблеми на сърцето, за които химията се провали

Доц. Сотир Марчев: Електрониката решава проблеми на сърцето, за които химията се провали

Следваща статия
Кои са 14-те най-често срещани алергени в ястията?

Кои са 14-те най-често срещани алергени в ястията?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар