Блог

Как да се справим с отоците и подуването на краката

Как да се справим с отоците и подуването на краката

Летните жеги водят до неприятни отоци по краката при доста хора. Подуването на долните крайници се дължи на няколко фактора, които можете да избегнете. Първо е добре да знаем, че е нормално краката да се подуват при повишаване на температурите, но въпреки всичко това може да е проблем.


 

За да намалите неприятните отоци по краката и да препятствате надуването им е хубаво да носите подходящи, максимално свободни обувки които да помагат за нормалното циркулиране на телесни течности. Също така е добре да пиете много вода и да намалите приема на сол, кафе и безалкохолни напитки, Давайте заслужена почивка на краката си като ги държите повдигнати известно време.


 

Отоци по краката могат да се получат и от прием на определени медикаменти. Ако пиете противозачатъчни, хормонални таблетки или антидепресанти, стероиди или различни лекарства за диабет, е нормално да получавате отоци по краката.


 

Това състояние може да се наблюдава и заради венозна недостатъчност. Подуването на глезените и коленете се дължи на проблем на циркулацията в организма и задържането на кръвта в краката. Клапите на вените помагат за придвижването на кръвта в посока обратна на земното притегляне, но с напредване на възрастта те не могат да функционират пълноценно и да се получава връщане назад, пишат lechitel.net.


 

Отоци по краката се получават и заради сърдечни проблеми, бъбречно или чернодробно заболяване. Ако краката ви отичат предимно вечер, това е признак за задържане на течности и сол, заради сърдечна недостатъчност.


 

Ако имате бъбречно заболяване отоци се получават не само по краката, но и по цялото тяло. Отоци по краката при чернодробно заболяване се характеризира както с отоци по краката, така и в коремната кухина.


 

Още:

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете


 

Разширени вени – няма застраховани


 

Как да избегнем усложнения от дюстабан


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.vectorfree.com/
Предишна статия
За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)

Следваща статия
Хапвайте козе сирене за фина талия, здраве и младост

Хапвайте козе сирене за фина талия, здраве и младост

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар