Блог

Три най-добри естествени начина да подсилите ефекта от спортуването

Три най-добри естествени начина да подсилите ефекта от спортуването

Ако тренирате много, но ефектите, които виждате от това са малко, не се тревожете, защото това не е рядко срещана ситуация. Има много начини за преодоляване на проблема. Вместо хранителни добавки и стероиди, ние се заканихме да ви предложим по-естествен подход към проблема. Правилното хранене може да промени драстично ефекта от спортните ви усилия. 

 

 

Дръжте възпалението под контрол с ленени семена

 

 

Редовни интервали от упражнения могат да причинят възпаление. Колкото по-интензивни са тренировките и колкото повече контакт има между мускулите те може да се възпаляват. Когато това се случи, работата ви може да бъде възпрепятствана.

 

 

На първо място, мускулите ви не са в състояние да се движат толкова свободно и плавно, което означава, че ще трябва да се полагат много повече усилия. Това увеличава сърдечната честота и вашата издръжливост намалява.

 

 

На второ място, страда времето ви за възстановяване. Ще имате нужда от повече време между тренировките, за да могат мускулите ви да се възстановят. Това означава, че ще пропуснете ценно време за тренировки.

 

 

Ленените семена са добър източник на Омега-3 мастни киселини, които намаляват възпалението. Докато риба, като например сьомга, обикновено получава повече внимание заради съдържанието си на Омега-3,  то от лененото масло можете да получите концентрирана доза без суетене.

 

 

Вода

 

 

Ние всички знаем, че това да сме хидратирани е важно. Повечето хора ще пропуснат тази част: „Пийте вода, без майтап …“ Мускулите ви са около 80 процента вода. При болен от шарка дори един процент вода в тялото оказва пряко въздействие върху времето на възстановяване. Добре хидратираните мускулни клетки ще насърчават по-бързи протеинови синтези. Така че колкото по-малко сте  хидратирани, толкова повече време ще трябва на тялотото да се възстанови и да изгради мускули.

 

 

Ето как можете да сте сигурни, че получавате правилно хидратиране за всяка тренировка: Според Д-р Лари Кени, трябва да се претегляте преди и след тренировка. За всеки килограм, който губите по време на тренировка, пийте по 700 грама вода.

 

 

Сок от цвекло за повече издръжливост

 

 

Цвеклото е задължителна супер храна за спортисти. То осигурява енергия заради въглехидратите, които съдържа. Те могат да ви помогнат да подобрите силата си чрез антивъзпалителни и антиоксиданти вещества, които съдържат, а именно бетаин.

 

 

Цвеклото увеличава усвояването на кислород от клетките, дължащо се на високия процент на нитрати, който съдържа. Това означава, че мускулите ви имат по-голяма сила на разположение и не се уморяват толкова бързо. Освен това, нитратът (NO2) осигурява защита на кръвоносните съдове.

 

 

Няколко проучвания потвърждават ползите от сок от цвекло за спортните постижения. Като го пиете, може да намалите нуждите от кислород с близо 20 на сто и ще можете да увеличите издръжливостта си почти толкова много. Може също и да увеличи скоростта ви. 

 

Свързани статии:

 

Най-ефективните домашни уреди за спорт

 

Учете се да властвате над себе си

 

Канго джъмпс – най- забавната тренировка

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Драконов плод -  с груба обвивка, но с вълшебно действие

Драконов плод - с груба обвивка, но с вълшебно действие

Следваща статия
Ефективна рецепта срещу камъните в бъбреците

Ефективна рецепта срещу камъните в бъбреците

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар