Блог

Драконов плод - с груба обвивка, но с вълшебно действие

Драконов плод -  с груба обвивка, но с вълшебно действие

 

 

 

В случай, че името "драконов плод" не ви привлича, а отблъсква, не се поддавайте на тази реакция. Този екзотичен плод е известен още като „питая“, „питахая“, „па-ни-ни“, „цвете на настроението“ и „ягодова круша“ и има прекалено много ползи за здравето ви, за да го пренебрегнете. 



Някои може да го пропуснат, заради люспестия му външен вид, като на кактус. 



Така че, защо да не опитате нещо ново? Драконовите плодове може да имат „изразително“ име с един също толкова смел изглед и си струва да се насладим на ползите за здравето, които предоставят.
 

 

Ползите за здравето от драконовия плод

 

 

Загуба на тегло

 


С едва 60 калории в един малък драконов плод, той е идеален за тези, които следят теглото си. Освен това, макар да има 14 грама въглехидрати, те са здравословни, непреработени, пълни с хранителни вещества, които няма да допринесат за увеличаване на теглото.



Намален риск от заболявания, като рак

 


Драконовият плод е богат на витамин C, антиоксидант, който е известен, че помага за премахване на свободните радикали. Всъщност, той има три пъти повече витамин C от морковите. Тъй като клетките са защитени от увреждащ стрес, тялото е по-добре защитено от заболявания, като рак и сърдечно-съдови заболявания.

 


По-добро здраве на костите, мускулите и нервите

 


Високото съдържание на калций в драконовите плодове е довело Организацията на обединените нации по прехрана и земеделие да се отнасят към тях, като храна с висока хранителна стойност. Храни с добри количества на калций са показали, че играят роля за подобряване  функционирането на нервната система и поддържане здравината на костите.

 


Помагат в борбата със запек

 

 

Семената на драконовите плодове имат слабителен ефект, което ги прави идеална естествена алтернатива при сблъскване със запек.

 

Насладете се на ползите за здравето от драконовия плод! Обикновено те се консумират сурови, но много хора им се наслаждават в шейкове или ги използват  в други творчески начини за приготвяне на храна.

 

Свързани статии:

 

Рецепта на руски знахари лекува успешно рак

 

Храни, които карат рака да „гладува”

 

Противодействайте на рака със смес от мед и джинджифил

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Висок холестерол? Обърнете се към ечемичената трева

Висок холестерол? Обърнете се към ечемичената трева

Следваща статия
Три най-добри естествени начина да подсилите ефекта от спортуването

Три най-добри естествени начина да подсилите ефекта от спортуването

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар