Блог

Най-ефективните домашни уреди за спорт

Най-ефективните домашни уреди за спорт

Все повече хора тренират в домашни условия и това е съвсем логично. В края на лятото и началото на натоварения работен сезон, времето не стига, а спорта у дома пести часове, които да използвате не само за движение, но и за да разпределите времето си за други приятни дейности. Само трябва да го изчислите. Само си помислете - повечето хора имат поне час придвижване до и от спортната зала, а и губят още време за преобличане и тренировка. Всичко това събрано заедно може да заеме до 2-3 часа от деня ви. У дома дори час спорт... е точно час спорт и ни минута повече.

 

 

Ако сте запалени по технологиите, винаги може да се сдобиете с телевизионна игра като многото налични за Wii или Playstation. Приложенията за телефон и таблети също са много популярни – от фитнес и йога, до зумба, пилатес и бягане - с всяко от тях можете да надвиете скуката и да се мотивирате лесно от комфортна на собствената си дневна.

 

 

За тези, които предпочитат да спортуват, без да включват електронно устройство, както повечето от моите клиенти, препоръчвам няколко уреда, които са страхотни за домашна тренировка и се радвам на голям успех. Изберете един или повече и планирайте тренировките си с тях.

 

 

BOSU топка

Taзи сфера се използва за тренировки за баланс и е много добро попълнение в домашния ви арсенал от уреди. На нея може да тренирате малките и дълбоки мускули, които отговарят за стабилността на тялото, страхотно ще изваете корема, раменете, дупето и бедрата. Тренировките за стречинг, изпълнени с помощта на BOSU са много ефективни. Най-хубавото е, че този уред съкращава времето за трениране и развива умението ви да реагирате на промените в тренировъчната повърхност, което ви подготвя за терена при туризъм и спорт на открито.

 

 

Швейцарска топка

Използва се за алтернатива на седенето на стол, както и за множество упражнения, с които да натоварите цялото тяло. Швейцарската топка е любимият ми уред за натоварване на бедрата и дупето, стягане на корема и развиване на сила, контрол и баланс. Може да се комбинира с ластици, гирички и други уреди за наистина разнообразна тренировка. 

 

 

 

Ластици

Ластиците са подходящи за различни упражнения – за натоварване на гърба, раменете, бицепсите и трицепсите, страничната част на корема, дупето и бедрата. Понеже са леки, преносими и не струват скъпо, те са любими на хората, които пътуват много. По-дебелите ластици, които се използват от атлети, могат да бъдат вързани за лостове за набирания и да се иползват за да подпомогнат изпълняването на повече повторения, подобно на машините за асистирани набирания, които много дами използват във фитнес залите. 

 

 

 

Сглобяеми дъмбели

В много магазини за спортни уреди има малки куфарчета със сглобяеми дъмбели. Те са удобни за пренасяне и приятни за погледа – никой не обича да му се търкалят гирички в апартамента. Когато закупите сглобяеми дъмбели, инвестицията е разумна, тъй като винаги може да се сдобиете с допълнителни дискове, с които да утежните гирите за да отговарят на нуждите ви. С дъмбели може да изпълнявате всякакви упражнения, които бихте изпълнявали и във фитнес зала.

 

 

 

Въженце за скачане

Колелета, пътеки, гребни тренажори – повечето се превръщат в скъпи закачалки само седмици след закупуването им. Въженцата за скачане са леки, преносими, струват малко – дори въженце, което има брояч и засича колко пъти сте скочили, струва под 20 лв. Няма по-добра аеробна тренировка за цялото тяло, а освен това скачането на въже подобрява стойката и скъсява времето за трениране, поради високата си интензивност.

 

 

Свързани статии:

Митове за фитнеса - как наистина може да влезем във форма

8 ползи от каране на колело

Как ежедневно да подобряваме здравето си чрез ПЛАЦЕБО

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Деница Александрова: Нашият мозък учи, когато му е интересно и приятно

Деница Александрова: Нашият мозък учи, когато му е интересно и приятно

Следваща статия
Тичане за свеж ум

Тичане за свеж ум

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар