Блог

Канго джъмпс – най- забавната тренировка

Канго джъмпс – най- забавната тренировка

Канго джъмпс е последната мода в спорта. Практикува се със специални обувки, има не само тренировъчен, но и рехабилитационен характер.

 

Обувките за канго джъмпс са дело на канадския доктор Грегори Летхамп. 80-те години на миналия век са периода, в който швейцарският инженер Денис Невил развива модела и създава комфортни обувки с добър дизайн. Първият модел вижда бял свят през 1994 година на международно спортно шоу. През есента на 2001 г. е създаден и първият модел, предназначен за деца.

 

Всеки, който спортува знае, че между 27 до 70% от хората, които практикуват бягане, имат наранявания, които са получили още през първата година. Канго джъпс обаче са били разработени точно за джогинг и целта им е да се намали негативното въздействие върху ставите. Не само това. С тези обувки няма болки в глезените, коленете, пищялите, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб. Освен това тренировката с пружиниращите обувки е много по-забавна от тичането в парка или на пистата.

 

Канго джъмпс е прекрасен и лесен начин да свалите няколко излишни килограма. Разбира се, ще кажат скептиците, с увереността, че са ме хванали в крачка, тъй като всяко интензивно движение топи калории. В този спорт обаче се изразходват повече енергия и калории, отколкото ако използвате обикновени спортни обувки, защото всяка една обувка тежи два килограма. Тренировката с Канго джъмпс натоварва главно коремните и седалищните мускули, но също така и цялото тяло. Най-важното, което е от значение за лесното отслабване, което трябва да знаете, е, че при скоковете се ускорява метаболизмът.

 

 
Не е нужно да се притеснявате, че може да си навредите на здравето, защото скокливите обувки се препоръчват от лекарите по спортна медицина за рехабилитация след травми или операции.Специалистите смятат, че това е продукт, който позволява на пациентите да продължат рехабилитациония си режим с тези аеробни упражнения без риск от претоварване.

 

Хиропрактиците препоръчват Kaнго джъмпс на хора с проблеми с гръбнака. Тези прожиниращи обувки са идеални за укрепване на гръбначния стълб, оптимизиране на ортостатиката, за развитиие на баланс, координация и гъвкавост с минимално напрежение.

 

И общопрактикуващите лекари препоръчват Канго джъмпс за корекция и предотвратяване на здравословни проблеми като: затлъстяване, сърдечно-съдови оплаквания, депресия, запек, болки в гърба, слабост на пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност, за възстановяване след раждане.

 

Оказва се при „скачането” се подобрява зрението. Ето защо офталмолозите също препоръчват такива тренировки. И педиатрите се застъпват за този вид спорт, защото е доказано, че Канго джъмпс подобрява координацията, създава положителни нива на енергия и мотивация, улеснява учебния процес и концентрацията и е добър помощник в борбата със затлъстяването. Още по-интересно е, че тези специални обувки са добър съюзник на деца с аутизъм и със синдром на Даун.

 

Ако все още се чудите дали Канго джъмпс е вашият спорт, ще споменем, че с една едночасова тренировка със скачащите обувки изгаряте средно 1200 калории. Не се притеснявайте- можете да отидете с приятелка, да заведете майка си и детето/децата си , защото с тези обувки няма значение на каква възраст сте и с какво тегло сте. Те ви предлагат просто едно полезно забавление.

 

Свързани статии:

Най-ефективните домашни уреди за спорт

8 ползи от каране на колело

9 лесни начина да се чувствате страхотно всеки ден

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
6 неща, които ми се иска да знаех преди да започна да тренирам

Инес Субашка: 6 неща, които ми се иска да знаех преди да започна да тренирам

Следваща статия
Невидима болест дебне в пепелника

Невидима болест дебне в пепелника

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар