Блог

Топ 6 храни и напитки, които естествено ще почистят бъбреците

Топ 6 храни и напитки, които естествено ще почистят бъбреците

Истината е, че повечето хора просто не мислят за здравето на бъбреците си, както и за здравето на сърцето си. Повечето хора не мислят за техните бъбреци – докато нещо се обърка, като бъбречна инфекция или камъни в бъбреците. Само тогава хората осъзнават колко важна роля играят бъбреците в здравето на цялото тяло. Тези малки органи работят неуморно за прочистване на кръвта от токсини и примеси, като се уверяват, че те са безопасно екскретирани през пикочните пътища, преди да могат да направят щети. Ето защо запазването на бъбреците в добро състояние е толкова важно. И за щастие, има много начини това да се направи, по естествен път, чрез това, което се яде и пие.

 

Чай от глухарче

 

Този старомоден чай е един от най-известните начини за прочистване на бъбреците и поддържането им в добро работно състояние. За да се направи, просто се варят 1-2 супени лъжици от органичен прах от корен от глухарче (наличен в повечето магазини за здравословни храни) в 220 мл вода, след което се прецежда и се наслаждавайте!

 

Чай с джинджифил и куркума

 

Тези две подправки са ботанически свързани и при сваряването им заедно може да се възползвате от силните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да насърчат здрави бъбреци. Просто се вари настъргания корен от джинджифил с щипка куркума на прах в една чаша вода, след което се прецежда и се пие, докато е горещ. Добре е да добавите мед на вкус!

 

Червени боровинки и сок от тях

 

Червените боровинки и сокът, произведен от тях е друг отличен тоник за бъбреците: боровинките съдържат съединение, наречено хинин, което след това се превръща от организма да хипуринова киселина. Тази киселина помага за премахване на урея, пикочна киселина и други отпадъци от бъбреците и ги съхранява добре почистени.

 

Чесън

 

Чесънът действа по редица начини за насърчаване здравето на бъбреците. Първо, той е естествен диуретик, който увеличава производството на урина и поддържа бъбреците промити от примеси. Също така, неговите силни антимикробни свойства могат да предотвратят развитието на инфекции в бъбреците, потенциално сериозно медицинско състояние, ако не се лекува.

 

Краставица

 

Добавяне на краставица към диетата е друг добър начин да се спомогне за насърчаване  здравето на бъбреците. Не само, че те са най-вече вода (която помага да се поддържа добро ниво на хидратация), но краставиците също имат естествени диуретични свойства, които също ще промият бъбреците и ще предотвратят натрупването на токсини или отпадъци.

 

Червен боб (Kidney Beans)

 

Странно, но този бъбрековиден боб действително е доказал, че е добър за здравето на бъбреците! Той съдържа съединение, наречено аргинин, което е полезно, тъй като помага за прочистване на бъбреците от амоняк, отпадъчен продукт. Храните и напитките, посочени по-горе, могат да се разглеждат като част от диета, която ще насърчава бъбречно здраве и функция – и по този начин се насърчава благосъстоянието на цялото тяло.

 

Свързани статии:

Как да опазим бъбреците си здрави

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

Правила за здрави и функциониращи бъбреци

Вълшебна рецепта от народната медицина помага стопяване на кисти в щитовидната жлеза, бъбреците, яйчниците и др.

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Какаово масло - ценен натурален продукт за красота и здраве

Какаово масло - ценен натурален продукт за красота и здраве

Следваща статия
Соев лецитин – отровата, която ни дебне в сладките индустриални храни

Соев лецитин – отровата, която ни дебне в сладките индустриални храни

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар