Блог

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

Бъбреците са един от най-важните органи в човешкото тяло (ако въобще можем да степенуваме органите по важност!). Те пречистват организма и филтрират кръвта. Когато бъбреците не работят добре се формират бъбречни камъни – което представляват кристализирали натрупвания от минерали. Това предизвиква болки (изпиталите ги биха ги категоризирали като „нечовешки“) и могат да блокират потока на урина. За да не се налага да прибягваме до лекарства и впоследствие да се борим със страничните им ефекти ето няколко натурални начина да успокоим дискомфорта в бъбреците и да подсилим вродената способност на човешкия организъм да се лекува сам.

 

1. Лимонов сок, зехтин и ябълков оцет – това е любим начин на много хора по света да постигнат ефикасно справяне с проблема и да победят болката. Още когато усетите дискомфорт в бъбреците смесете 60 мл. зехтин със 60 мл. прясно изцеден сок от лимон. Изпийте го и веднага след това изпийте 360 мл. вода (около 2 чаши). Изчакайте 30 минути. След това изцедете половин лимон в същото количество вода (т.е. 360 мл.) добавете една супена лъжица ябълков оцет и изпийте. Изпивайте по една доза от тази смес на всеки час докато симптомите отшумят.

 

2. Мечо грозде – това е добре познат лек за бъбреците. За лечение се използват листата, които можете да закупите в почти всяка аптека. Пригответе ги по следния начин: сложете половин супена лъжица листа от Мечо грозде в 250 мл. студена вода за 8 - 10 часа на стайна температура. След това сварете за 5 минути. Прецедете през марля. Трайността на отварата е 12 часа при условие, че се съхранява в хладилник. От отварата се пие три пъти дневно по 50 мл., час след хранене. Не бива да се консумира от бременни и кърмещи.

 

3. Корен от глухарче - коренът от глухарче има диуретичен ефект (и много важно не елиминира калия от тялото както конвенционалните лекарства). Можете да намерите екстракт от корен от глухарче под формата на хранителна добавка. Приема се по 500 мг. Два пъти дневно или както е описано на листовката. Преди да започнете приема се консултирайте с лекар.

 

4. Боб – Формата на боба подсказва, че консумацията му може да повлияе добре на бъбреците. Сварете боба в пречистена вода за 6 часа. След това прецедете водата, в която е сварен, през тензух - пийте от тази вода през целия ден.

 

5. Хвощ – отварата от хвощ е натурално средство за борба с камъните в бъбреците. Пийте по 3-4 чаши чай от хвощ или взимайте като хранителна добавка.

 

6. Сок от нар – всички знаем, че нарът има множество полезни за организма свойства. Можете да хапвате нар или да пиете фреш от нар.

 

7. Магнезий – при проведени изследвания в 92,3 процента от случаите хората, приемали магнезий, изпитват подобрение  при проблеми в бъбреците. На пазара се предлага като хранителна добавка  с названието магнезиев орторат.

 

8. Целина – целината и семената от целина са естествен диуретик. Честият прием на семена от целина под формата на чай или като подправка предпазва от появата на камъни в бъбреците.

 

9. Босилек – тонизира бъбреците. Може да си направите отвара от босилек, която да пиете през целия ден. Ако вече имате камъни в бъбреците можете да смесите сок от босилек с мед и да пиете по-продължително време – около 6 месеца. Сокът от босилек спомага за изхвърлянето на камъните.

 

10. Промяна в хранителните навици – яденето на нездравословна храна е една от основните причини за появата на камъни в бъбреците. По възможност намалете приема на алкохол и хапвайте повече плодове и зеленчуци – особено от гореспоменатите.

 

Тези методи ще ви помогнат да излекувате камъните в бъбреците (още съвети можете да видите тук). Ако обаче изпитвате болки непременно се обърнете за съвет към нефролог.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.wikiherb.info
Предишна статия
Вкарват психичноболните в общ регистър

Вкарват психичноболните в общ регистър

Следваща статия
По-ниски цени за 842 лекарства

По-ниски цени за 842 лекарства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар