Блог

Кефир от кокосова вода се бори със синдром на пропускливите черва, засилва имунната система и предотвратява рак. Как да го направим?

Кефир от кокосова вода се бори със синдром на пропускливите черва, засилва имунната система и предотвратява рак. Как да го направим?

 

Кефир от кокосова вода, е вода от кокос, която е ферментирала с кефир на зърна. Както млечния кефир и кокосовият осигурява гориво за полезните бактерии в червата. Такъв тип добри бактерии се борят с нездравословни бактерии, както и с инфекции. Те също помагат стимулирането на храносмилането и имунната система. 

 

 

 

Кокосовата вода е прозрачна течност, намерена в центъра на кокосовите орехи. Тя съдържа калий, въглехидрати, протеини, минерали и витамини, и е с ниско съдържание на холестерол и мазнини. За разлика от водата, кокосова вода съдържа електролити, минерали, които са от решаващо значение за функцията на клетките на организма. Важно е да се заменят електролити, когато са загубени чрез потене, повръщане, диария.

 

 

 

 

Лекува рак

 

 

 

 

Установено е, че киселото мляко може да предизвика раковите клетки в стомаха да се самоунищожат. Кокосовият кефир се счита за по-ефективен, заради неговите качества за борба с рака. Изследвания показали, че добрите бактерии в кефира имат способността да детоксикират отрови, които могат да причинят рак.

 

 

 

 

Кефирът е богат на полезни дрожди, които издирват и атакуват патогенни дрожди, като кандида. Тези дрожди спомагат за укрепването на стените на червата и изграждане на резистентност към други опасни патогени като Е.коли, чревни паразити и салмонела.

 

 

 

 

Как да направим кефир от кокосова вода

 

 

 

 

Съставки:

 

 

 

-1/4 чаша зърна на кефир

 


-6 чаши кокосова вода, прясна е най-добре, но купена от магазина кокосова вода също работи

 


-1/2 до 1 чаша сок (лимон, лайм, череша и мандарина)

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

 

 

 

– Изсипете зърната кефир и кокосовата вода в буркан.

 


– Покрийте буркана с тензух и гумена лента.

 


– Оставете сместа да престои в продължение на 48 часа при стайна температура. Ако ферментира в топло помещение, процесът може да се ускори.

 

 

– Прецедете готовия кефир и запазете зърната за друга партида кефир.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Защо наричат кокоса – дървото на живота и с какво е полезен за здравето?

 

Кокосовото масло може да намали раковите клетки?

 

Кокосова вода - новата панацея?

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Избирайте козметика за косата и тялото без натриев лаурил сулфат

Избирайте козметика за косата и тялото без натриев лаурил сулфат

Следваща статия
Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар