Блог

Кокосовото масло може да намали раковите клетки?

Кокосовото масло може да намали раковите клетки?

Лауринската киселина, съдържаща се в кокосово масло, намалява 93% от раковите клетки на дебелото черво и то само за 48 часа лечение, показват последните научни изследвания, информира БГНЕС.
 

 

Кокосовото масло едновременно унищожава раковите клетки и намалява нивото на глутатион, необходим на раковите клетки да се защитават от външни радикали.
 

 

Лечебните свойства на кокоса отдавна са известни. Той помага при борбата с вирусите, бактериите, гъбичките и паразитите, но е полезен и за подобряване на работата на храносмилателната система и черния дроб. Кокосът подхранва кожата и заздравява раните.
 

 

Още полезна информация за кокосовото масло

Кокосовият орех намира приложение в хранително-вкусовата (кокосова вода или кокосови стърготини) и в козметичната промишленост.
 

 

Кокосовото масло често се употребява като мастна киселина при производството на сапун.Кокосовото заедно с други натурални масла като маслиновото или палмовото са най-благоприятните върху тялото масла , използвани за направата на сапун. От кокос се прави също и кокосово мляко. То се произвежда от ситно настърганата бяла ядка на ореха. Тя се накисва с хладка вода за 10-на минути, след което се изстисква с ръка през ситен гевгир. Остатъкът се кисне още веднъж и полученото второ кокосово мляко се използва за разреждане на първото - ако е необходимо. За един литър "първо" кокосово мляко са нужни 3-4 по-големи ореха. 

 

 

Свързани статии:

Защо наричат кокоса – дървото на живота и с какво е полезен за здравето?

Удивителните здравословни качества на кокосовото масло

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 блиц правила за оцеляване от кардиолога д-р Сотир Марчев

8 блиц правила за оцеляване от кардиолога д-р Сотир Марчев

Следваща статия
Сърцето може да се лекува само?

Сърцето може да се лекува само?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар