Блог

Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

 

Сигурно са малко кухните, в които не можете да намерите картофи. Те са съставени главно от скорбяла, сложен въглехидрат и са почти без мазнини и холестерол. Сурови те са един от най-мощните лекове и лечебните свойства на суровия картоф се познават и ползват от векове, въпреки че много хора вярват, че суровите картофи са опасни за консумация. 

 

 

 

 

Предимства на пиенето на сок от суров картоф

 

 

 

 

Рак

 

 

 

 

Въпреки че не е научно доказано все още, мнозина свидетелстват за ефикасността на сок от картофи за лечение на рак. Казва се, че пиенето на това всеки ден може да помогне в борбата с раковите клетки, като ги потиска, и предпазва от повреждане здравите клетки.

 

 

 

 

Противовъзпалително

 

 

 


Противовъзпалителните свойства на сока от картофи са полезни за хора, страдащи от артрит и болки в ставите. Една чаша сок от картофи сутрин, ще облекчи болката   в рамките на няколко седмици.

 

 

 

 

Анемия

 

 

 


Картофите са отлични източници на желязо и на фолиева киселина, които са от съществено значение за производството на червени кръвни клетки. Поради тази причина картофите могат да бъдат използвани като естествена помощ за предотвратяване или лечение на различни форми на анемия.

 

 

 

Детокс на черния дроб

 

 

 

 

Сокът от суров картоф има детоксикиращо действие и помага при очистването на черния дроб. Всяка сутрин, веднага след ставане, или половин час преди закуска, пийте сок, получен от 200 грама сурови картофи.

 

 

 

 

Против стареене

 

 

 


Против стареене можете да използвате маска, направена със сок от картофи и извара. Това е чудесен начин да се хидратира кожата и да се намалят признаците на стареене, като фини линии.

 

 

 

 

Храносмилане

 

 

 


Сок от сурови картофи благоприятства размножаването на полезни бактерии в храносмилателния тракт, което в същото време помага за предотвратяване на процеса на ферментация в червата.

 

 

 

 

Контрол на загуба на косата

 

 

 


Сок от картофи може да бъде използван за засилване растежа на косата. За да направите това, смесете го с яйчен белтък и мед. Нанесете върху косата си и оставете в продължение на два часа. Изплакнете с мек шампоан.

 

 

 

 

Отслабване

 

 

 


Това е мит, че от картофите се напълнява. Олиото в пържените картофи причинява наддаване на тегло. Картофи са отлична алтернатива на зърнени култури и зърнени храни във всеки режим за отслабване, поради по-ниското им съдържание на калории.

 

 

 

 

Как да се подготви сок от суров картоф

 

 

 


-Използвайте 2 до 3 големи картофи или 3 до 4 малки.

 

-Измийте много картофите.

 


-Премахнете всички зелени части и кълновете.

 


-изстискайте сока в сокоизстисквачка.

 

 

Правете сока около 30-60 минути преди закуска всеки ден и пийте на празен стомах.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Преборете високото кръвно с круши и картофи

 

Картофите се ползват и в медицината

 

Ползи от честите кореноплодни зеленчуци

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кефир от кокосова вода се бори със синдром на пропускливите черва, засилва имунната система и предотвратява рак. Как да го направим?

Кефир от кокосова вода се бори със синдром на пропускливите черва, засилва имунната система и предотвратява рак. Как да го направим?

Следваща статия
Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар