Блог

Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

 

Около 21 700 000 хоспитализации годишно са причинени от 60 - 70 милиона души с нарушено храносмилане в САЩ. Заболявания на храносмилателната система често са свързани с микробиом в червата, който често се влияе от антибиотици. Ако не са антибиотици, други фактори са търговски дезифенктанти или такива за ръце, които се предполага, че убиват 99,9% от бактериите. 

 

 

 

 

Червата ни са известни също като „втори мозък.“ Червата използват бактерии, за да функционират правилно и да общуват с останалата част от тялото ни. Мозъкът и червата са свързани с мрежа от неврони, химикали и хормони, които осигуряват обратна връзка. Много хора изпитват странно чувство в стомаха в моменти на стрес. Това е общуването на мозъка с червата.

 

 

 

 

Човешкото тяло разчита на здравословен баланс на бактериите за храносмилане и имунни отговори

 

 

 

 

Човешкото тяло разчита на здрав микробиом за правилното храносмилане и имунни отговори. Здравословно хранене, ограничаване на употребата на антибиотици и прием на пробиотици, могат да бъдат полезни за възстановяване и запазване на здравословен микробиом. Извън тези опции, някои хора се обръщат към етерични масла, за да помогнат за възстановяването на червата им и подобряване на тяхното здраве. Ако търсите естествени начини за управление на храносмилателни разстройства, обърнете внимание на следните смеси с етерични масла.

 

 

 

 

Пет смеси от етерични масла, които ще подобрят храносмилането

 

 

 

1. Мащерка и роза: дисбаланс на чревните бактерии може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Нездравословните бактерии трябва да бъдат контролирани, а полезните бактерии да не се унищожават. Мащерка и розово масло съдържат тимол и гераниол, който може да има лек ефект върху възстановяването на правилния баланс на бактериите.

 

 

 

2. Кардамон и карамфил: кардамон е част от семейството на джинджифила и осигурява защитни храносмилателни ползи с противовъзпалителни и спазмолитични ефекти. Карамфилово масло е антимикробно и ефективно при лечение на Кандида.

 

 

 

3. Мента и джинджифил: тези две масла заедно, могат да помогнат в борбата с гаденето. Също е установено, че ментовото масло е ефективно за синдром на раздразнения стомах, а маслото от джинджифил защитава срещу язви.

 

 

 

4. Чаено дърво и риган: чаено дърво и риган са антимикробна смес. Използването на тези масла за почистващи препарати помага в борбата с вредните микроби, като оставя здравето на червата непокътнато.

 

 

 

5. Копър и естрагон: копър и естрагон се считат за храносмилателни стимуланти. Те имат успокояващи, антиспастични ефекти. Поради естрагола, намерен в тези растенията, е важно да има само локална употреба и да се избегне вътрешна употреба, тъй като естраголът е токсичен, когато се приема вътрешно. Тази смес трябва да бъде вдишвана.

 

 

 

 

Ако сте един от милионите хора, страдащи от стомашен дистрес, разгледайте вариантите за промяна на диетата и използване на масла, за да помогнете на тялото ви да създаде здравословна чревна флора.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Четири етерични масла, които са подходящи са вашата аптечка


 

Алергии тази пролет? Използвайте етерични масла


 

Етерични масла в третата възраст (част 1)

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

Сок от суров картоф, който може да лекува диабет, анемия и повече. Как да се подготви сока?

Следваща статия
Бързо отслабване с тези 8 диуретика

Бързо отслабване с тези 8 диуретика

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар