Блог

Бързо отслабване с тези 8 диуретика

Бързо отслабване с тези 8 диуретика

 

 

Когато станете жертва на подувания, които застрашават добрата ви физическа форма, стимулирайте диурезата с тези полезни храни. 

 

 

 

Ананасът е от храните естествени диуретици

 

 


Проблемът може да бъде само от задържане на вода. Как да го решим? Има определени храни, които е добре винаги да присъстват в нашата диета и които са от съществено значение за очистване на организма и да му помогнем да намери подходящ баланс.

 



Диня

 

 


Динята има много полезни свойства, високо съдържание на вода и е естествен диуретик. Тя също така съдържа ликопен, подобно на доматите, който е антиоксидант и затова може да попречи на вредите, причинени от свободните радикали. Малкото аминокиселини в динята помагат за придвижване на кръвта във вените като действат леко съдоразширяващо.

 

 

 

Морков

 

 


Много полезен е морковът за детоксикация на организма. Сред зеленчуците може да се смята за един от най-добрите естествени диуретици. Това растение е в състояние да ускори метаболизма ви и, благодарение на всички витамини и минерали, на които е толкова богат, от него можем да получим много ползи. Може да се ползва и сок от сурови моркови.

 

 

 

Патладжан

 

 

 

Дори и патладжанът има богато съдържание на вода, което подобрява кръвообращението. В допълнение този зеленчук е богат и на флавоноиди, които действат като истински естествени противовъзпалителни средства.

 

 

 

Артишок

 

 


Артишокът действа като насърчава жлъчната секреция и диурезата. От този естествен диуретик най-много ползи има черният дроб, тъй като този зеленчук помага на храносмилането.

 

 

 

Аспержи

 

 


Аспержите са много диуретични, благодарение на съдържанието им на диаспарагинова аминокиселина. Чрез консумацията на тези зеленчуци, можете да се отървете от задържането на вода, причинени от ПМС. Също аспержите са богати на фибри, които помагат на червата за премахване на токсините.

 

 

 

Краставица

 

 


Краставицата е богата на силиций и сяра, два минерали, които играят важна роля в подпомагането на бъбреците за премахване на пикочна киселина. Ето защо тя може да се смята за естествен ефикасен диуретик. Освен това съдържа и калий, който също съдейства за отделянето на течностите.

 

 

 

Целина

 

 


Пречистващите свойства на целината са добри. Тя е в състояние да упражнява и успокояващ ефект срещу нервната ни система, има и други полезни свойства, които са известни предимно при артрит, ревматизъм и други подобни болести.

 

 

 

 

 

Източник: Здраве Да е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

Eтерични масла срещу храносмилателни разстройства

Следваща статия
Спрете пришките преди да се появят

Спрете пришките преди да се появят

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар