Блог

4 противоракови супи, които работят добре за всички възрасти

4 противоракови супи, които работят добре за всички възрасти

Супата е отличен начин да получите много антиоксиданти и най-доброто нещо в тези рецепти за супи е, че вкусът е отличен и са лесни  за приготвяне. Съставките в тях доставят на тялото не само важни витамини и минерали, но те също ще помогнат за предотвратяване на рак, сърдечни заболявания, диабет и намаляване на кръвното налягане.

 

Тук са 4 рецепти за противоракови супи

 

Супа с ябълка и лук

Съставки:

  • 1 супена лъжица олио
  • 2 средни глави лук, нарязани
  • 1 малък праз, нарязан
  • 1/2 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
  • 1/2 супена лъжица прясна мащерка
  • 3 органични ябълки, нарязани на малки кубчета
  • 6 чаши зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий

 

Начин на приготвяне:

В тенджера леко задушете лука и праза.
Изсипете бульона и изчакайте, докато заври на средна температура.
Добавете ябълките и оставете да къкри за 10 минути.
Накрая добавете подправките.

 

Антиракова супа на Д-р Бен Ким

 

Съставки:

  • 2 чаши нарязано зеле
  • 1 чаша нахут, изплакнат и изцеден
  • 1 голям картоф
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/4 чаша магданоз, нарязан на ситно
  • 4 чаши филтрирана или изворна вода или зеленчуков бульон
  • морска сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сложете водата или готовия зеленчуков бульон и добавете всички съставки с изключение на магданоза, солта и черния пипер. Варете докато зеленчуците омекнат. Пасирайте супата и добавете магданоза, солта и черния пипер на вкус. Разбъркайте и сервирайте.

 

Супа с цвекло и моркови

Съставки:

  • 3 броя цвекло, обелено и нарязано на кубчета
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 чаша лук, нарязан
  • 450 грама нарязани на кубчета моркови
  • 1 супена лъжица пресен джинджифил, млян
  • 1 скилидка чесън, млян
  • 6 чаши зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера запържете лука до кафяво. Добавете джинджифил, чесън и бульон, и варете в продължение на 2 минути, като разбърквате периодично. Добавете цвеклото, морковите и оставете да къкри за около 25 минути. Сервирайте топло или студено, гарнирано с листа от кориандър.

 

Супа с пиле и зеленчуци

Съставки:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 200 грама пилешки гърди, без кожа, нарязани на парчета
  • 1 средно голям жълт лук, нарязан
  • 2-3 големи скилидки чесън, смачкани
  • 3/4 чаша нарязани моркови
  • 1 чаша карфиол, парченца
  • 2 чаши доматен сок
  • 4 чаши обезмаслен пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 чаши спанак, разкъсан на парчета
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в голяма тенджера. Леко задушете пилето и след това го извадете. Сложете лука, чесъна и морковите, разбърквайте, докато лука започне да омеква, до 3 минути. Върнете обратно пилето и добаветете карфиола, доматите и бульона. Варете, частично покрито, за 20-25 минути. Прибавете спанака и подправките и оставете да къкри още 5 минути.

 

Свързани статии:

4 домашно приготвени супи, които се борят с рака

Лечебна супа от чесън, 100 пъти по-мощна от антибиотици

Как куркумата убива рака и как да оптимизираме абсорбацията на куркумин

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
6 принципа на Фън Шуй за хармоничен дом

6 принципа на Фън Шуй за хармоничен дом

Следваща статия
Валидол - лекарство, което наистина помага

Валидол - лекарство, което наистина помага

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар