Блог

Лечебна супа от чесън, 100 пъти по-мощна от антибиотици

Лечебна супа от чесън, 100 пъти по-мощна от антибиотици

За съжаление по това време на годината е много лесно да хванете грип, настинка или дори бронхит, или пневмония. Поддържането на силна имунна система – и това да знаете как да се третират тези заболявания, естествено – е много важно в този момент. По-долу е описана рецепта за вкусна чесън-лучена супа, която е известна с лечебните свойства на зеленчуци и билки, за да ви се върне отново на крака.

 

Лечебните свойства на тази супа

 

Навсякъде по света, чесънът е бил използван в продължение на хиляди години заради своите лечебни свойства. Съвременната наука подкрепя това. Едно скорошно проучване от Вашингтонския университет установи, че чесънът може да бъде до 100 пъти по-ефективен като лечение на бактериални инфекции от повечето от основните антибиотици. Въпреки това, чесънът е повече от просто антибактериално средство: той е зареден с антиоксиданти за подобряване на цялостното ви здраве; като лука и останалите членове на семейството на Allium, чесънът също има високо съдържание на сяра, която може да помогне за детоксикацията на вашата система и премахване на нежелани токсини и други вещества, които биха могли да ви направят по-уязвими към инфекции.

 

Тази супа също е добра, защото, освен чесъна и лука, нейните други съставки са също много здравословни. Зехтинът, например, е богат на Омега-3 мастни киселини, които са чудесни за здравето като цяло, а мащерката има активни съединения, които, като чесъна, имат антибактериални свойства. Магданозът също е отличен детоксикатор и пречиствател.

 

Съставки

 

  • 5 обелени глави чесън
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 големи глави лук, нарязани на кубчета
  • 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана
  • 250 грама пилешки бульон
  • 1 връзка магданоз, нарязан
  • 3 чаши хляб, нарязан
  • 1 чаша заквасена сметана

 

Начин на приготвяне

 

Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте чесъна във фолио и печете в продължение на час и половина. Нека чесънът изстине за няколко минути, след като го извадите  от фурната.

 

Докато чесънът се пече, загрейте 2 супени лъжици зехтин и маслото в тенджера на средна температура, добавете лука и оставете в продължение на 10 минути. Когато чесънът е готов, намачкайте го с вилица и го добавете към тенджерата. След това се добавят билките и пилешкия бульон.

 

Варете на слаб огън. След това се добавя хляба и се оставя да ври още 5 минути или докато хлебните кубчета омекнат. Пасирайте, докато се получи гладка смес. Добавете сметаната, сол и черен пипер на вкус.

 

Така че, ако имате чувството, че настивате, опитайте една партида от тази супа. За някои може да се стори трудоемко, затова може да направите по-голяма доза и да  замразите. Също така, събраните лечебните сили от различни съставки в тази супа си заслужават усилието.
 

 

Свързани статии:

Яденето на суров чесън всеки ден, намалява риска от рак на белия дроб и рак на червата с 40%

Какво не знаем за черния чесън?

Антибиотици от природата

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Още 6 месеца хартиени болнични

Още 6 месеца хартиени болнични

Следваща статия
Селски лекари стават и аптекари

Селски лекари стават и аптекари

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар