Супите са отлично средство за приемане на фибри от зеленчуците и повече от техните хранителни вещества.
Тук са 4 домашно приготвени супи, които се борят с рака.
1. Супа с броколи и ечемик.
Броколите могат да бъдат една от най-добрите храни, които можете да ядете, ако искате да следвате противоракова диета. Броколите съдържат някои невероятни съединения, които са показали, че предизвикват апоптоза в раковите клетки, премахване на канцерогенни токсини, за да се предотврати развитието на доброкачествени тумори в злокачествени, намаляване на увреждането на ДНК, и помощ за предотвратяване разпространението на рака от един орган към друг.
Ечемикът също е отлично оръжие във вашия противораков арсенал, тъй като е заредена със селен. Чаша сварен ечемик, съдържа повече от 50% от дневната необходима доза за този минерал.
Съставки
- 1/4 чаша жълт лук, нарязан;
- 1 малък морков, обелен и нарязан на кубчета;
- 1 стръг целина, ситно нарязана;
- 1 супена лъжица зехтин, екстра върджин;
- 4 чаши малки розички броколи;
- 1/2 чаша ечемик, сварен;
- 5 чаши зеленчуков бульон;
- 1 чаша задушени домати;
- 4 скилидки чесън, смляни;
- 1/4 чаена лъжица изсушен риган;
- 1 ч.л. мащерка;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
В тенджера се задушава лукът в зехтин на среден огън за 4-5 минути, докато омекне. Добавя се зеленчуковият бульон и се оставя да заври. Оставя се да къкри и се добавят целина и моркови заедно с розичките броколи. Покрийте и оставете да къкри, докато морковите и розичките броколи леко омекнат. Добавя се свареният ечемик, домати, чесън, риган, мащерка. Нека къкри още минута-две. Подправя се със сол и черен пипер.
2. Лучена супа с ябълки.
Ето една противоракова рецепта за супа с участието на лук и ябълки, две от най-добрите природни източници на кверцетин, биофлавоноиди и силни противоракови свойства. Изследвания са свързали консумацията на ябълки и лук с намален риск от много видове рак.
Съставки
- 1 супена лъжица зехтин;
- 2 средни жълти глави лук, нарязани;
- 1 малък праз, нарязан;
- 1/2 супена лъжица пресен розмарин, нарязан;
- 1/2 супена лъжица прясна мащерка;
- 3 органични ябълки, нарязани на малки кубчета;
- 6 чаши зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий.
Инструкции
Загрейте олиото, добавете лука и запържете леко до златисто. Изсипете бульона и оставете да заври на средно-висока температура. Добавете ябълките и подправките и намалете температурата до средно-ниска. Оставете да къкри за 10 минути.
3. Супа с боб, ечемик и базил.
Диетите, богати на зърна са свързани с намален риск от няколко вида рак, включително на гърдата, на простатата и рак на дебелото черво. Ечемикът, босилекът, доматите в тази рецепта също така добавят към свойствата за борба с рака и богатите си антиоксидантни съединения.
Съставки
- 1/4 чаша жълт лук, нарязан;
- 1 малък морков, обелен и нарязан на кубчета;
- 1 стръг целина, ситно нарязан;
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин;
- 5 чаши зеленчуков бульон;
- 1/2 чаша ечемик, сварен;
- 1/2 чаша бял боб, сварен;
- 1/4 чаша домати от консерва;
- 4 скилидки чесън, смляни;
- 3 супени лъжици пресен босилек, нарязан;
- 1/2 чаена лъжица изсушен розмарин;
- сол и черен пипер на вкус.
Инструкции
Задушете лука в зехтин на среден огън за 4-5 минути. Добавете целина и моркови. Оставете да къкри за около 3 минути. Добавете зеленчуков бульон и оставете да покъкри, докато целината и морковите омекнат. Добавете предварително сварения ечемик и боб, доматите, чесъна, босилека и розмарина. Нека къкри още минута-две. Подправя се със сол и черен пипер.
4. Супа с коприва.
Коприва – богата на антиоксиданти като витамин С, витамин Е, бета-каротин, селен, цинк и флавоноиди. Много от тези антиоксиданти са известни с това, че имат синергитичен ефект и се предпазват от окисляване помежду си, като по този начин подобряват цялостната антиоксидантна мощ на този здравословна супа.
Съставки
- 180 грама млада коприва;
- 120 грама пресен спанак;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 2 шалот, нарязан;
- 2 чаши вода;
- 2 чаши обезмаслено мляко;
- 3 супени лъжици брашно;
- щипка смлян бял пипер и смляно индийско орехче;
- сол на вкус;
- кисело мляко, за гарнитура.
Инструкции
Измийте старателно копривата и спанака. Нарежете ги на едро. Загрейте зехтина и запържете лука в голяма тенджера до златисто кафяво. Добавя се вода, копривата и спанака. Вари се, докато копривата и спанакът омекнат. Пасирайте с пасатор, докат се получи гладка смес. Смесете млякото и брашното, разбъркайте добре и оставете за заври и да покъкри за няколко минути, докато се сгъсти. Подправете със сол, бял пипер, индийско орехче. Отстранете от огъня.
Свързани статии:
Три прости неща, показани, че лекуват рак
Рецепта за олио от канабис, която лекува рак
Рецепта на руски знахари лекува успешно рак
Тулио Симончини – човекът, който създаде уникален метод за лечение на рак
Храни, които карат рака да „гладува”
Пролетно здраве - ползите от копривата, спанака, дивия чесън и киселеца
Фолиева киселина от природата. Броколите гонят рака и спират туморите
Автор: biopogled.com
Коментари