Блог

Валидол - лекарство, което наистина помага

Валидол - лекарство, което наистина помага

Използва се при болки в сърдечната област, ако имате исхемична болест на сърцето и получите краткотрайни пристъпи на стенокардия, хистерия, неврози, пристъпи на „въздушна болест“.или „морска болест“. Дозата е до 3-4 пъти дневно, по една таблетка, която се слага под езика за смучене, докато се разтвори.

 

 

Противопоказания

 

За валидол те са главно свръхчувствителност, страдащите от диабет трябва да се съобразяват със съставките, една от тях е захароза. В една таблетка има 1.158 г захароза. Също да внимават и хора с непоносимост към фруктозата. За хипотониците също е добре да имат пред вид, че той понижава леко кръвното налягане.

 

Странични реакции

Възможно е да се получи сълзене, замаяност, гадене, които симптоми минават бързо. За бременност и кърмене няма сведения дали медикаментът е безопасен, затова е добре да се консултирате с лекар. Съществува мнение, че валидол води до пристрастяване. Това не е вярно, може просто пациентите да са свикнали с него, защото го ползват много и затова да е възникнало такова разбиране за лекарството. Ако вземате и други лекарства консултирайте се с лекаря си.

 

Предозирането е вредно! Не е предназначен за деца под 12-годишна възраст. Ако боледувате от исхемична болест, то по-добре е да имате аспирин под ръка, валидол няма да Ви спаси положението. За такива болести по-добре потърсете лекар за адекватно лечение.

 

Състав

Всяка една таблетка валидол съдържа ментил валерат по 0,06 г, с допълнителни помощни вещества захар 1,158 г и калциев стеарат 0,005 г.

 

Свързани статии:

Валидол – лекарство, което спасява при някои сърдечни болести

Кога имаме тежест в гърдите и какво да правим

7 домашни средства, които спират сърцебиене мигновено

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
4 противоракови супи, които работят добре за всички възрасти

4 противоракови супи, които работят добре за всички възрасти

Следваща статия
Тиквените семки убиват ракови клетки, борят се с диабет и подобряват зрението

Тиквените семки убиват ракови клетки, борят се с диабет и подобряват зрението

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар