Блог

Чудесна напитка с брюкселско зеле за болни от диабет

Чудесна напитка с брюкселско зеле за болни от диабет

Когато хората са с диагноза диабет, състоянието им може да бъде много обезкуражаващо и да се чувстват много травматично. В крайна сметка той е по-сложно заболяване, което изисква стриктно придържане към специална програма за хранене, следене на кръвната захар, използването или на антидиабетични хапчета или инжекции с инсулин и цял набор от други съображения, които създават неудобства.

 

Голямата новина е, че диабетът е едно от много хроничните заболявания, които могат да бъдат подобрени чрез поемането на контрол и отговорност за ежедневната грижа на пациентите с диабет и извършване на промени в начина на живот, които ще помогнат при дългосрочно прилагане. Една от тези промени в начина на живот е съвсем проста – редовната употреба на чудесната напитка с брюкселско зеле, чиито хранителни вещества могат да подкрепят и подхранват цялостното здраве на диабетиците. Прочетете, за да научите повече за това как да направите тези сокове в уюта на собствения си дом.

 

Сок от брюкселско зеле и зелен фасул

 

Съставки:

10-12 глави брюкселско зеле, 2 чаши зелен фасул, 1 обелена краставица, 1 обелен лимон.

 

Начин на употреба:

 

Соковете от брюкселско зеле, фасул, краставица и лимон се изстискват в сокоизстисквачка поотделно. Комбинирайте всички тези 4 сокове и ги смесете добре. Може да се съхранява в хладилник, но трябва да не се оставя да престои много време, а е по-добре да се изпие докато е пресен.

 

Тази напитка е чудесно за диабетици, тъй като тя е богата на витамини, сред които витамините С, В2 и B6, които могат да помогнат за производството на инсулин. Това от своя страна спомага за добрия контрол на кръвната захар и затова са важни за хората с диабет.

 

Съдържанието на витамин С в полезното брюкселско зеле е от 150 до 250 мг в 100 грама, което е повече от лимоните и другите цитрусови плодове. В него са открити и цял набор други витамини – бета каротин, К, от групата В.

 

Един сериозен недостатък на соковете, че ни лишават от полезните фибри и пектин, затова не пропускайте да си похапвате зеленчуците и плодовете в обикновеното им състояние.

 

Свързани статии:

Брюкселско зеле – за отслабване и за борба с рака

Роднините на зелето пазят от опасни болести

Варенето на броколите унищожава свойствата им за борба с рака

Витамин С – плодове и зеленчуци с най-високи концентрации (рецепта)

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Отслабване с 10 кг сваля кръвното

Отслабване с 10 кг сваля кръвното

Следваща статия
За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар