Блог

За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

Въпреки че храненето с храни, съдържащи протеини в по-дългосрочен план може да доведе до някои здравословни проблеми, за по-кратък период това не е опасно, а за сметка на това е много ефективно. Тазипротеинова диета се прави само за 28 дни, по време на които няма да гладувате, дори напротив, а ще отслабвате бързо и ефективно.

 

Хората, които са я правили, споделят, че са отслабвани с между 8 и 10 килограма.

 

Основните храни, които са позволени по време на тази протеинова диета, са месо, риба, зеленчуци и яйца. Отслабват се лесно, почти без да се усети глад, напрежение или раздразнителност.

 

Абсолютно забранени са такива продукти като хляб, всякакви въглехидрати, картофи, ориз, мляко, сирене, кашкавал, извара, а така също и плодове, захар, сладкиши, подсладители.

 

Диетата е с продължителност 28 дни, през които се яде месо във всякакви варианти – печено, пържено, варено, задушено. Можете да ядете всякакво месо без ограничение – пилешко, телешко, свинско, овче месо. Количествени ограничения няма. Забранени са салами, кренвирши, колбаси и пр., тъй като те са пълни със соя, подсладители, стабилизатори и други вредни вещества и най-важното – забавят отслабването.

 

Може да се консумират и изделия от кайма, но за целта тя трябва да е смляна пред очите ви от чисто месо и да не съдържа други подобрители.

 

В тази ефективна протеинова диета рибата също може да се яде във всякакви варианти и количества. Зеленчуците се консумират пресни, на салати, на пара. Яйцата – варени, пържени, забулени. Могат да се използват всякакви подправки – олио, зехтин, оцет, лимон, сол, пипер и т. н.

 

Най-важното в тази протеинова диета е да се пие много вода – поне 2-2,5 литра на ден, за да изчиствате организма си, тъй като прекалено много протеини и белтък ще приемате цели 28 дни. Не се препоръчва употребата на алкохол, най-много по една чаша сухо бяло вино на ден.

 

Важно условие е, ако искате да задържите свалените килограми, е след като приключите 28-дневния цикъл на ефективната протеинова диета, е за две седмици да минете на разделно хранене, за да стабилизирате теглото си.

 

Свързани статии:

Ефикасно отслабване със солена вода

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

Ползвайте джинджифил за отслабване

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Чудесна напитка с брюкселско зеле за болни от диабет

Чудесна напитка с брюкселско зеле за болни от диабет

Следваща статия
Страхотни детокс съставки, които трябва да добавяте към водата си това лято

Страхотни детокс съставки, които трябва да добавяте към водата си това лято

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар