Блог

Тайните на зелената ябълка

Тайните на зелената ябълка

Зелената ябълка е едно много ефективно и широко разпространено средство за прочистване на организма, борба с редица болести и за удължаване на живота информират от kulinaria.bg. Руски и японски учени са установили, че ябълковият полифенол може да удължи живота с до 17 години. Полезният полифенол в кората на зелената ябълка е процианидин B-2. Този полифенол действува добре на сърцето, подобрява кръвообращението, поддържа еластичността на кръвоносните съдове.

 

Освен всичко останало зелената ябълка е много богата на минерални вещества (калций, калий, фосфор, натрий, желязо и т.н.) и витамини (от групата В, С, Е, РР, фолиева киселина). Зелената ябълка се смята за много добро средство за предотвратяване на рак на млечната жлеза при жените. В източната медицина ябълките се разглеждат дори като средство за лечение на болести на мозъка.

 

С ябълки се лекуват склероза и хипертония. Има твърдения, че помага и при косопад. Количествата от естествена захар се абсорбират по-бавно в кръвта и така намалява желанието за сладки храни. Също така успешно се бори със свободните радикали.

 

Полифенолите от своя страна са отлично профилактично средство срещу алергии и астма. 10-годишното изследване на CSIRO показва още, че ябълките са полезни по време на бременност. Така се понижава риска от астма при новородените.

 

Полифенолът се съдържа в най-големи количества в кората на полу-дивите дребноплодни зелени ябълки - 450-600 мг%. Колкото по-голяма е концентрацията на този полифенол, толкова резултатите са по-добри. Колкото по-тъмна е кората, толкова повече полезни вещества съдържа.

 

Още статии:

6 начина по които сексът укрепва здравето ви

Рискове за здравето според кръвната група

Как да си направим ароматна аптека у дома

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://www.wall-online.net/
Предишна статия
15 неща от които трябва да се откажете, ако искате да сте щастливи

15 неща от които трябва да се откажете, ако искате да сте щастливи

Следваща статия
Насаме с болката

Насаме с болката

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар