Блог

6 начина по които сексът укрепва здравето ви

6 начина по които сексът укрепва здравето ви

Сексът сутрин е по-приятен и полезен от сутрешното кафе, сочат нови проучвания. Ласките заместват гимнастиката или джогинга, тъй като натоварват много мускули едновременно. И нека да сме честни – сексът е любимото упражнение на всички. Ето за какво още помага неслучайно наречената така „креватна гимнастика“:

 

Подобрява състоянието на сърцето

Ако засичането на погледа ви с привлекателната блондинка на бара може да накара сърцето ви да пропусне някой и друг удар, то ако успеете да я вкарате в леглото си сърцето ви (да не говорим за егото ви) ще се почувства доста добре. Според резултатите от едно изследване, публикувано в „Американски журнал по кардиология“, мъжете, на които щастието се усмихва поне два пъти седмично, имат 45% по-малък риск от сърдечни заболявания, в сравнение с мъжете, които правят секс само веднъж месечно.

 

Намалява стреса

Учени от университета в Западна Шотландия откриха, че сексът намалява нивата на хормоните на стреса и положителното му влияние може да продължи до една седмица. Според тяхното проучване редовният секс води до по-добри реакции в стресови ситуации и възвръща по-бързо в норма  повишените нива на кръвното налягане.

 

Още: Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза

 

Предпазва от рак на простата

Изследване на Американския национален институт за рак, проведено сред 30 000 мъже на средна възраст, показва, че тези, които са еякулирали пет пъти седмично имат 33% по-малък шанс да заболеят от рак на простата.

 

Подпомага имунната система

Правенето на секс два пъти седмично не само ще заздрави връзката ви, но и ще укрепи имунитета ви. Изследователи от университета в Уилкс открили, че 30% увеличение на имуноглобулиновите протеини при хората, които правят секс два пъти седмично. Тези протеини намаляват времето, за което имунната система реагира на зловредни бактерии.

 

Още: Фибромиалгията причинява необясними болки по тялото и умора

 

Намалява телесното тегло

Увеличеното либидо води до намалена обиколка на талията. Сексът стимулира синтеза на фенетиламин – вещество, което регулира апетита. Освен, че ще намалят глада ви, 30 минути секс ще изгорят 200 калории.

 

Води до по-добър външен вид

Греещото след секс лице не прави красива само нея. Според изследователи от Кралската болница в Еднибург мъжете с активен сексуален живот изглеждат до 7 години по-млади от истинската си възраст. Сексът „наводнява“ кожата с противовъзпалителни молекули като окситоцин и бета ендорфини – и двете съединения спомагат за по-добър външен вид.

 

Какъв е изводът? Повече секс = по-добър външен вид = повече секс. Кой би помислил, че едно уравнение може да е толкова секси?

 

Още: 10 неща, които да изхвърлим при пролетното почистване – номер 6 е просто задължително!

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимки: http://blog.doctoroz.com/
Предишна статия
Разширяват държавната банка за стволови клетки

Разширяват държавната банка за стволови клетки

Следваща статия
Проблем с кохлеарните импланти

Проблем с кохлеарните импланти

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар