Блог

Не се отказвайте напълно от въглехидратите

Не се отказвайте напълно от въглехидратите

 

"Въглехидратите са безполезни и даже вредни!", казват някои, но въглехидратите са изключително ценни, що се отнася до правилното фукциониране на мозъка. И тук ответната реакция е - “Е, да, ама се качват килограми от тях!” Пак опираме до модел на хранене с гладуване или този с правилен прием на необходимите за човешкото тяло нутриенти. Приемът, както на въглехидрати, така и на всички останали нутриенти, трябва да е в рамките на разумното.

 

 

 

Много хора са преминали през диета или режим, в който са им забранени въглехидратите. Повечето от тях излизат от този ад с ужасно главоболие, тежки промени в месечния цикъл, абсолютно безжизнени и уморени.

 

 

 

Тялото има определен брой ензими и когато дълго време го лишаваме от определена храна, то спира да отделя този ензим и естествено спира да разгражда храната. Затова храненето, дори и когато сме на режим с поставени определени цели, трябва да е разнообразно и богато на всички хранителни вещества. Докато сме на режим, може да ограничим определени храни, но в никакъв случай не бива да ги спираме напълно. 

 

 

 

Въглехидратите са едни от най-ценните нутриенти, без които мозъкът ни няма как да функционира. Всеизвестен факт е, че чрез протеините тялото се възстановява, но пък въглехидратите са тези, които дават нужната енергия за това на тялото.

 

 

 

Не измъчвайте тялото си, ограничавайки го с еднотипна храна и забранявайки му хранителните вещества в разумни количества, от които то се нуждае. Грижете се за него, като за дете, на което тепърва искате да изградите хранителни навици, но без нищо да му е чуждо. 

 

 

 

 

Свързани статии: 

 

 

Диети с ниско съдържание на въглехидрати могат да увеличат загубата на тегло и подобряват сърдечното здраве

 

 

Здравословните въглехидрати

 

 

Изпитвате ли глад за въглехидрати вечер? Ето причината и решението на проблема!

 

 

Източник: ladyzone.bg

 

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Желязо за здраве в тези достъпни храни

Желязо за здраве в тези достъпни храни

Следваща статия
Музикотерапия за по-общителни и развити деца

Музикотерапия за по-общителни и развити деца

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар