Блог

Копърът има неизброимо много ползи за здравето

Копърът имам неизброимо много ползи за здравето

Какво е тараторът без копър? Освен вкусовите си качества, той е едно лечебно растение, което, ако консумирате, ще заредите тялото си със здраве и сила. Копърът има способността да сваля високото кръвно налягане и да помага при проблеми със сърдечно-съдовата система. Лечебният копър може да помогне за здраво сърце и кости. Той е известен с това, че в него се съдържат големи количества калций, което уплътнява костите дори по-добре от млякото и млечните произведения, без обаче техните вредни свойства.


 

Лечебният копър съдържа голяма количество калций и е богат на бактериациди, които морят вируси и микроби. За да се предпазите от тях изяждайте по една китка всеки ден. По този начин организмът ще успее да си набави необходимите резерви от калций, което помага за предотвратяване загубата на костна плътност и повишава защитата от артрит. А това е от особена полза при жени в менопауза, когато калцият не се усвоява правилно и костите стават крехки.


 

Маслото от корените на копър пък имат свойството да пребори раковите клетки. То е богато на флавоноиди, съдържащи определена бактерицидна съставка – същата, каквато се открива и при чесъна. Бактерицидната съставка на лечебния копър обаче е в много по-висока концентрация, отколкото в чесъна. Тя притежава много по-ясно изразени защитни функции за човешкия организъм, предпазвайки го от високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, диабет и болестта на Алцхаймер.


 

Ако искате да смъквате високо кръвно налягане, е добре да консумирате сурова. Във вълшебния копър се съдържат също така високи количества манган, желязо и магнезий. Тези елементи се грижат за здраво сърце и за укрепване на сърдечния мускул. Именно поради това се препоръчва да бъде включен в повечето здравословни хранителни режими.


 

Пресен или сушен копър, направен на отвара се пие за лечение на високо кръвно налягане. Растението има свойството да разширява кръвоносните съдове и да отделя течности от организма, като в същото време укрепва стените на вените и артериите.


 

Източник: lechitel.net


 

Още:


 

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)


 

5 лесни за отглеждане билки, които борят рака


 

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.queenofquinoa.me/
Предишна статия
Шокиращи медицински лечения от миналото

Шокиращи медицински лечения от миналото

Следваща статия
Лятна детоксикация на организма с билки – девесил, босилек, джинджифил

Лятна детоксикация на организма с билки – девесил, босилек, джинджифил

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар