Блог

5 лесни за отглеждане билки, които борят рака

5 лесни за отглеждане билки, които борят рака

Има много причини, поради които си заслужава човек да засади различни растения – без значение дали живее в пететажна къща или в гарсониера. Освен че билките и подправките обогатяват вкуса на ястията, те могат да се използват и като натурални лекарства за борба с някои от най-страшните болести на съвремието – като например рака. Хората все повече се насочват към здравословен начин на живот, които би ги предпазил от подобни болести. Ето и нашите предложения:


 


 

Магданоз

Твърде често използван само като украса, магданозът заслужава по-голямо признание. Апигенинът е вид масло, което се съдържа в магданоза. Това масло спира създаването на специфичните кръвни клетки, които доставят хранителни вещества до туморните клетки.


 

Копър

Копърът съдържа съединения известни като монотерпени, които стимулират производството на глутатион S-трансфераза. Този ензим е мощен антиоксидант и е много ефиективен в борбата с канцерогени – особено свободните радикали. В допълнение копърът съдържа есенциални масла, които подобряват производството на храносмилателни сокове и действат изключително добре на работата на червата


 


 

Розмарин

Тази билка с лек мирис на дърво съдържа натурално вещество, което спира деленето на туморните клетки и дори може да ги убие. Научни изследвания са доказали, че приемът на розмарин може да накара раковите клетки да станат по-податливи на химиотерапия.


 

 

Мента

Приемът на мента лишава туморните клетки от приток на кръв и следователно на хранителни вещества. Без източник на храна туморите умират. Ментата съдържа фитохимикали, които „отрязват“ притока на хранителни вещества към тумора.


 

Мащерка

Днес има над 350 вида мащерка по света. От незапомнени времена хората са използват тази подправка за лечение. Мащерката също съдържа терпени – в нея те са под формата на тимол. Осен че има противоракови свойства, мащерката има антиоксидантни, антисептични и антибактериални свойства. Тя може да се използва и като противовзъпалително средство, което е особено ефикасно за намаляването на подуване в гърлото и устата.


 

Свързани теми:


 

Как да си направим ароматна аптека у дома


 

Как да си отгледаме здравословен джинджифил у дома


 

7 натурални антибиотика


 

Източник: naturalnews.com

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Номинираха българин от Русе за нобелова награда за медицина

Номинираха българин от Русе за нобелова награда за медицина

Следваща статия
Рекорден брой новородени бебета в „Майчин дом”

Рекорден брой новородени бебета в „Майчин дом”

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар