Блог

7 натурални антибиотика

7 натурални антибиотика

Прекаленото използване на антибиотици е се превърна във вид модерна епидемия. Този тип лекарства обаче убива и добрите бактерии в червата ни, като същевременно създава супер вируси и бактерии, които са резистентни на почти всички видове известни антибиотици. Вместо да отслабвате организма си да го лишавате от възможността да се излекува сам, опитайте да използвате максимално много натурални храни и билки и се откажете от „услугите“ на фармацията завинаги, тъй като може да сме заплашени от Смъртоносно бъдеще без антибиотици.

 

Подбрахме за вас 7+ натурални безвредни храни и билки с антибиотични свойства:

 

1. Лук – това е антибактериална и антисептична храна. Освен че можете да хапвате лук всекидневно, което ще ви отърве от редица болести, можете да нарежете няколко кръгчета и да ги сложите на различни места в кухнята – това ще ви предпази от нежелани бактерии. Ако смесите сок от лайм (малките зелени лимончета) с лук и пиете от сместа, можете да се излекувате дори от коварната, резистентна на антибиотици, бактерия Ешерихия коли (E.coli).

 

2. Зеле – има антимикробно действие и се справя с доста болести. Неговите полезни свойства се увеличават, ако се остави да ферментира. Вижте защо в Киселото зеле – здравословен хит!

 

3. Мед – въпреки че медът се използва за справяне с инфекции от хилядолетия, учените едва наскоро откриха на какво се дължат неговите свойства – а именно на протеина дефенсин-1, който пчелите добавят в меда, докато го произвеждат. Този протеин засилва имунната ви система и ви предпазва от болести.

 

4. Ферментирали зеленчуци (туршии) – помагат ви да „засеете“ добри бактерии в червата си и поддържат имунната ви система в топ форма. Ако случайно не знаете, червата ви са отговорни за около 80 % от зашитата при болести – разберете защо в Щастието се крие във червата - запознайте се с втория мозък!

 

5. Канела – наричана смъртоносен за бактериите анитибиотик. Използва се в медицината от хилядолетия. Истинската Цейлонска канела се справя с E.coli безпроблемно. Учени от университета в Канзас са открили, че канелата е богата на антиоксиданти и лекува успешно настинка и грип.

 

7. Градински чай – тази билка е чудесно решение за излекуването на всички проблеми на горните дихателни пътища. Той помага и при проблеми със стомаха и сваля високата температура.

 

8. Мащерка – и листата на мащерката и маслото от мащерка са натурални антибиотици. В тях се съдържа съединението тимол, което има антимикробни и противогъбични свойства.

 

Ето още няколко натурални антибиотика:

Розмарин

Кориандър

Босилек

Ехинацея

Листа от маслина

Куркума

Чесън

Екстракт от семена на грейпфрут

Масло от риган

 

С толкова много лекарства от Майката природа кой би се доверил отново на фармацията и лекарствата с техните безкрайни странични ефекти? Освен това тези натурални средства са евтини и дори можете да отглеждате немалка част от тях в дома си.

 

Свързани теми:

Как да си направим ароматна аптека у дома

 

Куркума – суперхраната, която топи мазнините и ни прави по-здрави

 

Яденето на суров чесън два пъти седмично намалява риска от рак с 44%

 

Източник: naturalsociety.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Следваща статия
Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат от 16 до 20 юни в 28 болници в страната

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат от 16 до 20 юни в 28 болници в страната

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар