Блог

Лятна детоксикация на организма с билки – девесил, босилек, джинджифил

Лятна детоксикация на организма с билки – девесил, босилек, джинджифил

Има известен брой билки и подправки, които служат много успешно за бързо и ефективно прочистване на организма. Детоксикацията е много важен процес, който периодично позволява отровите от организма да бъдат премахнати, за да бъдем по-здрави и организмът ни да функционира по-добре.


 

Девесил


 

За детоксикация на организма с билки има различни природни илачи и един от тях е девесилът, който често се използва в кулинарията. Той е познат от хилядолетия като лечител на много болести. В средновековието бил известен като билка, която лекува 9 болежки, 9 недъга и притежава 9 сили, сочат древните предания.


 

Затова природолюбители съветват да го използваме повече в кулинарията, за да изчистваме тялото си от токсините. Той бори много успешно бактериите на туберкулозата, различни болестотворни бацили, укрепва здравето и увеличава силата, затова девесилът е бил използван за приготвянето на балсами и вина.


 

Босилек


 

Друга много добър природен продукт за детоксикация на организма е босилекът. За детоксикация с босилек се приготвя отвара, чай или студен извлек от корените му. Счита се, че те изчистват и лекуват целия организъм. Сложете пресни или сушени корени около 1-2 супени лъжици да се варят в половин литър червено вино или вода за петнадесет минути. Пийте по няколко пъти на ден по една чаена чаша. Босилекът изчиства всяка клетка със своите свойства. Тази рецепта може да си приготвяте и за лечение и предпазване от атеросклероза.


 

Джинджифил


 

Джинджифилът също служи много успешно за изчистване на организма. Той също се използва като детоксикация на организма с билки и природни продукти – гони токсините, вирусите и бактериите, действа благотворно на храносмилателния тракт и засилва имунитета. Може да си настържете малко и да го пуснете в чаша с вода и да пиете от течността.


 

Източник: lechitel.net


 

Още:


 

Лятно прочистване с отвара от цвекло само за 4 дни


 

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб


 

Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Копърът имам неизброимо много ползи за здравето

Копърът има неизброимо много ползи за здравето

Следваща статия
Кивито – витаминната бомба, която вталява и ни прави по-здрави

Кивито – витаминната бомба, която вталява и ни прави по-здрави

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар