Блог

Как да се пречистим от тежки метали с кориандър

Как да се пречистим от тежки метали с кориандър

Няма нищо по-хубаво от новините за достъпни и евтини билки, които притежават необикновени лечебни свойства. Свикнали сме с използването на тези продукти за засилване аромата на храната, но учените продължават да откриват допълнителни ценни качества на растенията.  Д-р Йошиаки Омура от Фондация за Изследване на сърдечните заболявания, Ню Йорк е разкрил удивителни свойства на пресния коринадър в хода на работата си.

 

Д-р Омура третирал няколко пациенти за инфекция на очите, наречена трахома (гранулиран конюнктивит) , която се причинява от микроорганизъм Chlamydia trachomatis. След стандартното лечение ,  симптомите на пациентите се повтаряли в рамките на няколко месеца. Същото се случвало при лечение на вируси като херпес симплекс тип I & II. Доктор Омура открил, че причинителите на инфекциите процъфтяват в области и тъкани на тялото, където има концентрации на тежки метали като живак , олово и алуминий. Оказва се, че някак си организмите са в състояние да използват токсични метали, за да се предпазят от лекарствата.  Докато тествал за тези токсични метали, д-р Омура открил, че листата на растението кориандър ( килантро, китайски магданоз ) може да ускори отделянето на живак, олово и алуминий от тялото. ( Научете как лесно да отгледате био кориандър – Как да си направим ароматна аптека у дома)

 

Д-р Омура случайно забелязал, че нивата на живак в урината се увеличават след консумиране на виетнамска супа, която традиционно е с много пресен кориандър. Откритието е довело до нова техника, която значително увеличава способността на организма да се справи с повтарящи се вирусни и бактериални инфекции по изключително евтин и лесен начин чрез премахване или хелатиране (свързване с метални йони) на токсични метали от нервната система и тъканите на тялото. Хелаторна терапия с едетна киселина се използва в медицината, но кориандърът е естествено средство, което може да използвате у дома. Билката е отличен тоник, пречиства кръвта и лимфата като действа на жлезите с вътрешна секреция.

 

Прочетете още:
Заразна целувка
Азиатските гъби – медицинско чудо
Млякото е вредно за здравето или пък не?

 

Отравянето с тежки метали е широко разпространено. То е основна причина за хормонални дисбаланси, рак, проблеми с щитовидната жлеза, неврологични нарушения, проблеми в ученето, депресия, хранителни алергии, паразити, и т.н. Затова методът за изчистване на токсини чрез кориандър става толкова популярен. Необходимо ви е да добавяте известно количество зелени листа от подправката към вашата диета всеки ден в продължение на две или три седмици. Още по-силен ефект има употребата на песто – връзка кориандър, малко чесън, ядки, зехтин и сол се смилат в блендер до получаване на зелено пюре – точно както пестото от босилек. Две супени лъжици от това песто дневно в продължение на три седмици са достатъчни за увеличаване на отделянето на живак, олово и алуминий чрез урината. Препоръчително е да извършвате това прочистване поне веднъж в годината. Пестото е вкусно върху препечен хляб, печени картофи и паста, например.

 

Зеленият кориандър има също така анти- ревматични и анти- артритни свойства. Съдържа олеинова киселина, палмитинова киселина, стеаринова киселина и аскорбинова киселина ( витамин С ), които са ефективни при понижаване на високото ниво на холестерола в кръвта. Кориандърът пречиства черния дроб, помага за намаляване на лошия дъх , лекува рани в устата.  Проучване в Университета в Бъркли е показало, че съдържащото се вещество Dodocenal в кориандъра е два пъти по-мощен антибиотик от гентамицина. Провеждат се изследвания как маслото от билката може да помогне при разрастващата се резистентност към антибиотици.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://www.simplyscratch.com/
Предишна статия
Бум на кърлежите, носят тежки болести

Бум на кърлежите, носят тежки болести

Следваща статия
Диабетът заплашва лекари и бармани

Диабетът заплашва лекари и бармани

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар