Блог

7 природни начини за борба с гъбички по ноктите

7 природни начини за борба с гъбички по ноктите

Гъбички по ноктите на ръцете или на краката е проблем, който се среща все по-често през последните години. Особено сериозен е проблемът, тъй като си купуваме обувки от магазини, в които качеството е съмнително, а по ръцете често се заразяваме от пипането на замърсени повърхности, съобщава Фрамар.

 

Гъбички по ноктите се срещат обичайно по повърхността на нокътните ни плочки и по кожата на крайниците ни. Когато обаче, имунитетът ни е спадне, естественият слой, който защитава кожата ни от гъбичните микроорганизми изчезне, тези гъбички трайно започват да се развиват. Лечението им е изключително трудно и бавно, затова трябва упоритост и необходимост от попадането на точния медикамент.

 

Природата обаче е дала редица средства, благодарение на които с лекота можем да излекуваме досадните гъбички по ноктите.

 

Първият от тези методи е използването на чесън. Чесънът се обелва и счуква. Смесва се с малко краве масло и се бърка, докато стане хологенна каша. Всяка вечер, преди лягане, измийте и подсушете добре краката и ръцете си. После си направете компрес. Обуйте памучни чорапи или сложете памучни ръкавици. На сутринта измийте добре със сапун и топла вода. Само за броени дни ще установите отличен резултат.

 

Вторият начин за лечение на гъбички по ноктите е чрез ябълков оцет. Необходимо е да вземете равни части ябълков оцет и вода. Топете пръстите на ръцете и на краката си в тази течност и така стойте около 30 минути всеки ден. След това подсушете добре, но не измивайте ръцете и краката си. Само за една седмица ще видите какви прекрасни резултати сте постигнали.

 

Третото природно средство за лекуване на гъбички е маслото от чаено дърво. Няколко капки от маслото се свесват с кокосова масло или чаена лъжичка зехтин. След това натопете памуче с тази течност и започнете да нанасяте върху местата, засегнати от гъбичките. След десетина минути измийте добре с топла вода и мек сапун. За да получите добри резултати повтаряйте тази процедура няколко пъти на ден.

 

Кромид лук също се използва в борбата срещу гъбичните заболявания. Това е четвъртото средство.

 

Нарежете го на парчета и го закрепете за засегнатите нокти с лейкопласт. Така останете поне няколко часа. Повтаряйте този метод за лечение на гъбички по ноктите колкото е възможно по-често.

 

Петият начин за лечение на гъбични микроорганизми е чрез използването на сода за хляб. Приготвя се смес като половин чаша сода се смесва с четвърт чаена чаша кислородна вода и се добавят 4 чаши топла вода. Прибавете четвърт чаена чаша ябълков домашен оцет и в така приготвената смес се топят ноктите на ръцете и краката. След около десетина минути измийте с топла вода и внимателно подсушете.

 

Шестото средство от природата е маслото от риган. Капнете 2 капки от маслото в 1 чаена лъжица зехтин. След това мажете с това средство засегнатите нокти като оставяте да подейства поне 30-ина минути.

 

На седмо място, но не и на последно по ефективност, за лечение на гъбички по ноктите се използва смрадликата. Добре е всяка вечер да накисвате ръцете и краката си в настойка от това растение. След 30-ина минути изплакнете добре и подсушете добре крайниците.

 

Свързани статии:

Две бабини рецепти срещу гъбички по ноктите на ръцете

Гъбички по ноктите – досадни и упорити

Как да се радваме на здрави и красиви нокти

 

Автор: lekuva.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Можем ли да отстраним болката с музика?

Можем ли да отстраним болката с музика?

Следваща статия
5 невероятни рецепти за детокс на бъбреците

5 невероятни рецепти за детокс на бъбреците

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар