Блог

Как да се радваме на здрави и красиви нокти

Как да се радваме на здрави и красиви нокти

Красивата жена е поддържана жена. Наред със стилни обувки и облекло, перфектна прическа и лек макияж, ноктите й са с красиво оформени и лакирани нокти. Тъй като чрез ръцете осъществяваме първия контакт при запознанство, те трябва да бъдат меки, без мазоли, нито пък сухи и напукани. Затова не рискувайте да работите без домакински ръкавици, когато използвате агресивни средства за поддържане на хигиената у дома и почиствате градината или пресаждате цветята. 
 

 

След всяко измиване на ръцете със сапун, вода и четка за ръце нанасяйте обилно крем за ръце по двете повърхности и между пръстите на ръцете с втриване. Не пропускайте да намажете и ноктите, особено кожичките около основата на ноктите, за да ги овлажните и подхраните.

 

 

Изискванията към ноктите са: да бъдат чисти, оформени и в най-добрия случай - лакирани. Посещавайте професионален маникюрист всеки месец, за да бъдат правилно изрязани, полирани и съвършено лакирани.

 

 

Грижата за ноктите на краката, особено когато се виждат, е много важна. Чистите крака и нокти правят добро впечатление на хората в обкръжението ви. През редовни интервали отделяйте време и средства за педикюрист. От специализираното поддържане ноктите стават по-здрави и няма да получите врастнал нокът.

 

 

Стъпалата понасят тежестта на тялото при стоене и ходене. Те се уморяват и имат нужда от отпускащ масаж във ваничка със соли. Масажирането на петите премахва схващането на стъпалото след носене на обувки с високи токчета през целия ден.

 

 

Не носете по-малки и тесни обувки, които ви стягат. Овлажнявайте кожата на краката с крем за крака. Ноктите изрязвайте внимателно и оформяйте с пиличка в красива подходяща форма за вашите пръсти. Спазвайте пилене в една посока от всяка страна към центъра на върха на нокътя. Нежно избутвайте кожната гънка в леглото на всеки нокът с дървен или гумена инструмент. Сваляйте стария напукан лак от ноктите с лакочистител, но не с ацетон. Не забравяйте да се храните балансирано с достатъчен внос на калций и витамините А и Е. 

 

Свързани статии:

Как да открием здравословни проблеми по вида на ноктите

Гъбички по ноктите – досадни и упорити

Две бабини рецепти срещу гъбички по ноктите на ръцете

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.topfashionz.com
Предишна статия
Време е за подсилване на имунната система

Време е за подсилване на имунната система

Следваща статия
Не бързайте с хапчетата за температура, тя е естествен механизъм за справяне с инфекциите

Не бързайте с хапчетата за температура, тя е естествен механизъм за справяне с инфекциите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар