Блог

Две бабини рецепти срещу гъбички по ноктите на ръцете

Две бабини рецепти срещу гъбички по ноктите на ръцете

Гъбичките са заболяване, което се среща все по-често и засяга все повече хора. Ако не се спазва лична хигиена, ползват се чужди обувки, джапанки, ходи се на басейни и бани предразполагат към заболяване. Най-често гъбичките засягат краката и стъпалата, но след време тази зараза може да се прехвърли и на ръцете.

 

И така в един прекрасен ден разбирате по някои симптоми, че сте пипнали гъбички по ноктите на ръцете. Ако вземете бързо решени за лечение, те могат успешно и бързо да се излекуват. Но колкото повече напредва времето, и вие не сте взели мерки, толкова повече по-труден за решение става проблема.

 

 

Първите симптоми за гъбички по ноктите на ръцете е промяната на цвета, формата и структурата на роговите образувания. Цветът може да стане светло кафяв, сив, жълто-зеленикав или дори черен. Започва да се троши и да променя формата си, задебелява, но същевременно става чуплив. Ако омаловажите прекалено гъбички по ноктите на ръцете, гъбичките могат да ги унищожат.

 

Има две много ефикасни бабини рецепти, с които може да си помогнете. За начало може да приложите мазане с йод. Народната медицина препоръчва да се ползва 5-процентна йодна тинктура, като лечението се прави ежедневно и се маже по два пъти на ден.

 

При гъбички по ноктите на ръцете трябва да правите това поне две седмици. Към края на периода е нормално да започнете да чувствате леко парене, което означава, че лечението дава резултат и гъбичките намаляват.

 

Друг метод е домашната смес, която трябва сами да си направите. Смесете добре в блендер едно сурово яйце, супена лъжица слънчоглед и чаена лъжичка домашен ябълков оцет. С получената смес се налагат засегнатите участъци, а след това се увива в найлонова торбичка и се закрепва с бинт. Правете това поне 5 дни поред и спете с тази превръзка срещу гъбички по ноктите на ръцете.

 

Свързани статии:

Гъбички по ноктите – досадни и упорити

Как да открием здравословни проблеми по вида на ноктите

Проф. Николай Цанков: ходете с чехли, ако ходите на басейн, за да не пипнете гъбички

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
hashtag.bg
Предишна статия
Лечебните свойства на краставиците

Лечебните свойства на краставиците

Следваща статия
Пчелният прашец унищожава летните вируси

Пчелният прашец унищожава летните вируси

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар