Блог

7 начина да помогнете на тялото в детоксикацията

7 начина да помогнете на тялото в детоксикацията

Когато решите да правите прочистване или детоксикация, целта ви е да отървете  тялото от колкото се може повече токсини. Патогени, паразити, тежки метали, химикали и Кандида са атакувани, за да бъдат елиминирани. Една наистина добра детоксикираща диета помага за прочистване на храносмилателния тракт, бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур, последвани от останалата част на тялото. Така, че какви други действия можете да предприемете, за да помогнете на процеса?

 

Упражнения

 

Упражненията са важна част от всеки здравословен режим и също са важни по време на прочистване или детоксикация. Здравето ви следва да диктува колко да се упражнявате. Ясно е, че една радикална детоксикация не е най-доброто време да се претоварвате. Фокусът е върху лекуването, а не фитнеса.

 

Вашата лимфна система се нуждае от движение, за да циркулира. Подскачането на мини батут е чудесно за лимфната система. Вървене, скачане на въже и йога са все страхотни методи.

 

Клековете също помагат за детоксикацията на организма. Те помагат за стимулиране на елиминиращите ви органи и произвеждат полезни хормони.

 

Ние освобождаваме повече токсини чрез нашия дъх, отколкото чрез елиминирането с червата и уринирането, взети заедно. Когато кръвта се задвижи бързо и дишаме тежко, тялото се изчиства. Потенето също е много полезно за детоксикация. Но отново, ако сте здрави и тренирате редовно, просто слушайте тялото си и ако е необходимо карайте по-леко. И ако не сте в добра физическа форма или ако сте значително по-токсични и нездравословни, бъдете внимателни.

 

Хидротерапия

Не подценявайте това! Горещата и студена хидротерапия наистина задвижват кръвта в тялото. Топлината разширява съдовете, издърпвайки кръвта до повърхността. Студът прави обратното, свива съдовете на повърхността и кара кръвта дълбоко в тялото. Използвайте пръчка душ слушалка или стойте под душа, редувайки топло и студено.

 

Суха сауна или парна баня

 

Сухата сауна или парната баня ви карат да се потите, като помагат да се елиминират токсините през кожата. Потенето също е добро за вашата кожа, тъй като отваря порите, позволявайки на мръсотиите да бъдат отмити. Не забравяйте да се хидратирате след изпотяване. Когато правите детоксикация, трябва да пиете големи количества чиста вода. Лимонада с червена боровинка ще подпомогне вашата детоксикация и ще рехидратира тялото ви след изпотяване.

 

Масаж

 

Масажът помага за освобождаване на токсини от мускулите и тъканите, зарежда тъканите с кислород и задвижва кръвта и лимфата в цялото тяло. Задвижването на двете циркулаторни система филтрира кръвта, отстранява  отпадните продукти от клетките и подпомага имунната система в борбата с патогени.

 

Масажът може да бъде терапевтичен и на други нива. Дълбокият масаж освобождава мускулите, които са станали прикрепени от съединителната тъкан след години на лоша стойка, повтарящи се движения, нараняване или заболяване. Този вид масаж може действително да бъде доста болезнен, но резултатите са невероятни.

 

Вана с английска сол

 

Правилната вана с английска сол издърпва токсините от тъканите и позволява на тялото да се накисне в минерали. Уверете се, че прекарвате четиресет минути във ваната. В първите 20 минути се издръпват токсините. В следващите 20 тялото просмуква магнезий и сулфати.

 

Засилете детоксикацията с ниацин Ниацин (B3) е евтин начин да се повиши ефикасността на детоксикацията. Повечето лекари препоръчват започване със 100 мг. Аз тежа 100 кг и вземам 1,500 мг в продължение на три дни. Не приемайте ниацин за повече от няколко дни. Пийте много течности (като лимонада от червена боровинка) и изпотявайте токсините. Ниацинът няма да ви помогне много, ако не се изчервявате, докато го приемате. Той е мощен. Ще ви сърби, ще ви е топло и целите ще се зачервите. Ефектите траят около час. Повечето хора със здрави черни дробове лесно ще могат да се справят с 500 мг в продължение на няколко дни.

 

Лимонада с червена боровинка

 

Направете четири литра лимонада с червена боровинка, подсладена със стевия. Това ще помогне да балансирате PH на тялото,  промиване на токсините, детоксикация на черния дроб и бъбреците, промиване на всички жлези и почистване на кръвта.

 

Заключение

 

Прочистването или детоксикацията е прекрасен начин за подпомагане на имунната ви система да премахва отпадъци, остатъци, патогени и паразити от тялото. Използването на всички налични ресурси, в допълнение към диетата, ще ви помогне за една по-пълна и бърза детоксикация. Тези съвети могат също да се използват ежедневно, за да помогнете за детокса на тялото, дори когато не сте на специфичен режим на детоксикация. Не забравяме и чесъна! Яжте много чесън. Той също детоксикира организма.
 

 

Свързани статии:

10 признака, че вашето тяло се нуждае от детокс

Клюквата е полезна за сърцето

Храни, които детоксикират тежки метали – рецепта за тоник

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Епилепсия – лечение и народна медицина

Епилепсия – лечение и народна медицина

Следваща статия
40 000 двойки се нуждаят от даряване на яйцеклетка, за да имат дете

40 000 двойки се нуждаят от даряване на яйцеклетка, за да имат дете

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар