Блог

Епилепсия – лечение и народна медицина

Епилепсия – лечение и народна медицина

Д-р Бончо Бонев твърди, че болестта епилепсия е напълно лечима със средствата на съвременната медицина. Ако се постави навреме правилната диагноза и се изпишат подходящите лекарства, които могат да се сменят по лекарско предписание, то за 3 години би трябвало да има значително подобрение. Дали обаче ще спре напълно да пие лекарства епилептикът, това решава лекуващият лекар.

 

Съвременната медицина твърди, че с билки не може да се лекува епилепсията, макар че и в лекарствата се слагат билкови екстракти, докато някои хора са на мнение, че може да се лекуват и такива болести с билки.

 

Причините за появата на епилепсия са предимно наследствени, свързани с появата на някои гени в дадени хромозоми, което води до изявяване на болестта. Други причини са придобитите като мозъчни травми, тумори, увреждане на кръвоносните съдове, болести с възпаления на главния мозък, интоксикации от алкохол и други вещества.

 

За справяне с болестта трябва да се вземат лекарства изписани от лекарите и да се пречиства тялото от време на време, като се има пред вид изчистване на дебелото черво с клизми, което може да помогне и за други болести. Една от възможните причини освен изброените са наличието на паразити в тялото, което е причина и за други болести и здравни проблеми.

 

Това, което препоръчва народната медицина като помощно средство при епилепсия е билката пелин. Освен за епилепсия, тя се препоръчва и срещу глисти, възпаления на черния дроб и жлъчката, водянка, гръдна жаба, при нередовна менструация, при някои отравяния действа като противоотрова, безсъние, улеснява храносмилането, анемия, стимулира панкреаса и жлезите на стомаха.

 

Ако решите да ползвате билката като запарка, може да запарите 1 лъжичка за кафе в 300 мл завряла вода за 2 часа и се пие сутрин и вечер по 1 чашка за кафе.

 

Свързани статии:

Веска Събева: Медицинската марихуана е последна надежда за 15 000 с тежка епилепсия

Псамотерапията – лечебни пясъчни вани от Древен Египет

Японско лечение с вода

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Грижи за здравето и оцеляване в нашия токсичен свят

Грижи за здравето и оцеляване в нашия токсичен свят

Следваща статия
7 начина да помогнете на тялото в детоксикацията

7 начина да помогнете на тялото в детоксикацията

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар