Блог

10 признака, че вашето тяло се нуждае от детокс

10 признака, че вашето тяло се нуждае от детокс

Може вече да сте прочели за предимствата на различните програми за детоксикация, включително загуба на тегло, повишено ниво на енергия, подобряване на имунитета и тяло, което е било почистено от нежелано натрупване на токсини. Може би се чудите, обаче, дали детоксикацията е точно за вас. По-долу са десет от най-добрите признаци, с които тялото ви иска да каже, че е време да се детоксикира.

 

Умора

Ако се събудите уморени след добър сън през нощта и се чувствате по този начин през целия ден, това е знак, че трябва детоксикация. Детоксикацията може да отърве тялото ви от отпадъците, които ви спират да се чувствате енергични.

 

Запек

Често запекът е знак, че има нещо нередно в храносмилателната система и това може да е в резултат на съхранение на отпадъци във вашите черва и дебелото черво. Една добра детоксикация може да помогне за лечение на проблема, а не симптомите.

 

Липса на концентрация

Ако ви е трудно да се концентрирате, това може да е знак, че имате натрупване на вещества, като тежки метали, кандида и други вредни вещества. Детоксикацията може да помогне за изчистване  и да даде тласък на вашата когнитивна функция.

 

Депресия

Ако се чувствате депресирани, това може да е друг начин, по който тялото ви казва, че има нужда да се очисти. Излагане на токсини и/или лоша диета може да добави чувство на тревожност или страдание. Детоксикация, от друга страна, може да ви помогне да се възстановите за по-добро емоционално състояние.

 

Проблеми с теглото

Ако сте с наднормено тегло, програма за детоксикация може да ви помогне да прочистите тялото си и да му дадете хранителни вещества, за които е жадно; детоксът може да помогне на тялото да започне да намаля теглото си по здравословен и естествен начин.

 

Безсъние

Прекомерните токсини в тялото могат да повлияят на съня и да ви оставят будни през нощта, а след това да се чувствате много уморени на следващия ден. Програмите за детокс възстановяват циркадните ритми, така че да можете да заспите естествено и да се будите освежени.

 

Сексуална дисфункция

Вашите полови органи са точно както останалата част от тялото ви: те не функционират добре в присъствието на натрупани токсини. Много хора съобщават за по-силно либидо и по-добри резултати, след като са завършили програма за детоксикация.

 

Необяснимо главоболие

Понякога причината за главоболие е очевидна, но ако страдате от главоболие, което е без видима причина, детоксикацията може да помогне. Една добра програма за прочистване може да ви отърве от примесите, които могат да ви правят по-уязвими към главоболие.

 

Необяснима болка

Ако се събуждате сутрин и се чувствате схванати без видима причина, това също може да се дължи на натрупване на токсини в тъканите и възпалението, което те могат да причинят. Програма за детоксикация може да помогне за намаляване на възпалението.

 

Кожни проблеми

Хронични проблеми с кожата може да са начин на реакция към токсично натрупване във вашето тяло. Най-добрият начин за лечение на това е програма за детоксикация, която ще отиде до корена на проблема и ще прочисти тялото от веществата, които причиняват кожни проблеми. Ако имате някои от симптомите по-горе, помислете за добра програма за детоксикация. Тя наистина може да направи разликата във вашето чувство за благополучие и здравето като цяло.

 

Свързани статии:

Петте ключа към страхотен дневен процес на детоксикация

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

Прочистване чрез глад? Пълни глупости

 

Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Ако страдате от зачервени очи, потърсете лекар

Ако страдате от зачервени очи, потърсете лекар

Следваща статия
Евкалиптовото масло: достъпно и изненадващо полезно

Евкалиптовото масло: достъпно и изненадващо полезно

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар