Блог

10 отрицателно калорични храни, които са чудеса за отслабване

10 отрицателно калорични храни, които са чудеса за отслабване

Чрез ядене на следните 10 нискокалорични храни, можете да увеличите шансовете  за отслабване, помагайки ви да изградите увереността, която ви е нужна и желаете.

 

За щастие, някои вкусни храни имат отрицателни калории, което означава, че тялото ви всъщност изгаря повече калории, отколкото съдържат, когато ги смила.

 

Ако нямате собствена градина, можете да отглеждате много от тези храни самостоятелно, чрез системата Food Rising revolution.


1. Карфиол

Знаете ли, че 100 грама карфиол съдържа само 25 калории? Без да съдържа никаква мазнина, карфиолът помага за предотвратяване на наддаване на тегло и диабет. Неговите хранителни свойства също предлагат защита срещу рак на простатата, рак на яйчника и маточната шийка.

 

2. Краставици

Пълни с вода, краставиците са освежаваща лятна закуска и са пълни с витамин B. В 100 г краставици има около 16 калории.

Състоящи се от 95 процента вода, краставиците хидратират тялото, докато премахват токсините. Те също така подпомагат храносмилането, важно средство за намаляване на теглото.

 

3. Аспрежи

Невероятно вкусни, когато са на скара или задушени, аспержите съдържат само 20 калории за 100 грама. Тази суперхрана не съдържа мазнини и е с високо съдържание на витамин К и фолат. Витамин К помага за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, докато аспарагин, аминокиселина открита в аспержите, помага на инсулина да си свърши работата да транспортира глюкозата.

 

4. Целина

Подобно на краставиците, целината е с изключително високо съдържание на вода, което позволява на тялото да гори повече калории с храносмилането, отколкото в действителност съдържа. Около 75 процента от целината е вода, а другите 25 процента са фибри.

В 100 г целина има само 16 калории! Напълнете я с фъстъчено масло и тя все още е изключително здравословна закуска.

 

5. Домати

С високо съдържание на ликопен, поради тяхната богато червено-пигментирана люспа, доматите са с изключително ниско съдържание на калории и са пълни с ползи за здравето. Доматите съдържат само 18 калории за 100 грама.

Техните антиоксидантни свойства са чудесни за здравето ви, тъй като намаляват риска от инфаркти и инсулти.

 

6. Ниско калорични меса

Макар и не напълно отрицателно-калорични храни, постните меса като свинско, пуешко и пилешко месо са с много високо съдържание на протеини, което принуждава храносмилателната система да работи по-усилено и временно повишава метаболизма, като ви помага да изгаряте повече калории, съобщава Daily Mail.

Тъй като тялото се нуждае от повече енергия за храносмилане на месни протеини, отколкото да речем, въглехидрати, стриктно ядене на постно месо наистина може да направи разлика, когато става въпрос за свалянето на тези допълнителни килограми.

Повече протеин в диетата също помага да се чувствате сити за по-дълги периоди от време.

 

7. Папая
Богата на витамин С и чудесна за вашите стави, папаята съдържа само 43 калории за 100 г. Този екзотичен плод е също така добър източник на фибри, което помага за борба със запек и висок холестерол.

 

8. Люти чушки

Лютите чушки ви дават не само приятно усещане за парене, когато ги ядете, но те също така ускоряват метаболизма, което ги прави една от най-добрите храни за изгаряне на калории.

Лютите чушки съдържат около 40 калории за 100 грама.

 

9. Ябълки

Зелените ябълки, по-специално, са с ниско съдържание на калории, съдържащи около 52 калории за 100 грама. С по-високо съдържание на киселина, в сравнение с другите ябълки, ябълките Грени Смит могат да отслабят зъбния емайл, така че бъдете предпазливи и разреждайте киселия ябълков сок с чаша чиста вода.

Макар и да не са точно нулево-калорични храни, зелените ябълки са страхотни за загуба на тегло, защото техните богати диетични фибри предизвикват ситост.

 

10. Кафе

Една чаша сварено чисто кафе съдържа само две калории, което го прави задоволеност без вина  рано сутрин.

Описвано като една от „най-добрите добавки за отслабване“ от Daily Mail, чистото кафе е чудесно за изгаряне на мазнини за енергия, и също помага за намаляване на апетита.

 

Свързани статии:

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

Опитайте няколко много ефикасни рецепти за отслабване с билки

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Раковите заболявания се увеличават в страните с ниски доходи, приемащи западния начин на живот

Раковите заболявания се увеличават в страните с ниски доходи, приемащи западния начин на живот

Следваща статия
Проучване: на всеки 5 минути някой умира от кръвен съсирек! 7 храни, които се борят с това, естествено

Проучване: на всеки 5 минути някой умира от кръвен съсирек! 7 храни, които се борят с това, естествено

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар