Блог

Опитайте няколко много ефикасни рецепти за отслабване с билки

Опитайте няколко много ефикасни рецепти за отслабване с билки

Рецептите за отслабване с билки не дават бързи резултати и трябва да се отнасят към тях сериозно. Свалянето на килограми става постепенно, но за сметка на това няма да получите йо-йо ефект и ще станете още по-здрави от преди.

 

Полезното отслабване с билки е един прекрасен и здравословен процес, който може да не дава толкова бързо резултати, но за сметка на това е много полезен и постиженията се запазват за много дълго.

 

Една от най-известните билки при затлъстяване и наднормено тегло е гръмотръна. Той може да се приема и самостоятелно, но може да се съчетае и с други билки, така че свалянето на килограми да става по-ефективно. За целта се взимат от билките корен от гръмотрън – 50 грама, малко зърна от копър, 10 грама зърнастец и толкова количество корен от глухарче, плюс няколко стръка полски хвощ. Смесват се и 2 супени лъжици от нея се вари в около литър вода 2-3 минути. Сваляте от котлона и оставате тази отвара да се накисва около час. Приема се три пъти дневно по една чаена чаша преди всяко ядене. Отварата може да се пие месец- месец и половина, след което трябва да починете поне седмица и отново да повторите процедурата.

 

За отслабване с билки се използва и кора от дъб. Тя трябва да бъде стрита много на ситно и да бъде варена както се вари кафе. От сместа се пие количество колкото събира една чашка, три пъти дневно преди хранене. Това е билкова рецепта на баба Ванга.

 

Друга от безценните рецепти на баба Ванга за отслабване, укрепване и очистване постановява да се сварят поотделно в произволно количество вода изсушена смрадлика, пелин, лайка и анасон – по 1 пакетче на баня, а останалите билки се слагат на око.

 

Тези билки се варят 5-10 минути и след като изстине, водите от всички билки се прецеждат и се смесват. Тялото се полива след измиване поне 3 поредни дни, за да има ефект.

 

Баба Ванга е оставила още една рецепта с билки за отслабване и за подобряване на обмяната на веществата. При нея само сутрин да се пие запарка от жълт кантарион – 1 чаена лъжичка се залива с чаша вряла вода, запарва се и се прецежда, след което се приема. За стимулиране на обмяната на веществата баба Ванга съветва да се направи отвара с 1 супена лъжица исландски лишей, който се вари в 600 милилитра вода, докато изври наполовина. Пие се 3 пъти на ден след ядене по 1 кафена чашка поне месец.

 

Следващата много мощна комбинация за отслабване с билки и смес от канела, глог и водорасли. Чаена лъжичка канела и по 10 грама кафяви водорасли и глог се пускат в литър вряла вода. Около 10 минути тази смес се вари, а после се прецежда и се пие по една чаена чаша сутрин и вечер преди хранене.

 

Поредната известна рецепта за отслабване с билки е с корени от лапад. 50 грама от билката се вари в литър вода, прецежда се и се пие преди всяко хранене. Тази рецепта се изпълнява поне месец.

 

Свързани статии:

Здравословно и трайно отслабване с билки (рецепти)

Радиола – мощна билка за отслабване и лечение на депресия

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Комбуча: мощен елексир или магически чай?

Комбуча: мощен елексир или магически чай?

Следваща статия
Как да премахнем появилите се комедони

Как да премахнем появилите се комедони

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар