Блог

Хитрини за отслабване от цял свят

Хитрини за отслабване от цял свят

Всяка култура си има своите тайни за елегантна фигура. Например, ако се храните в Европа, сервитьорите обикновено поставят бутилка минерална вода на масата. Вместо това, в САЩ и Канада често може да получите газирана напитка с доста калории. Ако редувате пийването на вино или бира с глътки вода определено ще избегнете втора чаша алкохол. Хитро, нали!? Ето още любопитни съвети за здравословно хранене и тънка талия от различни нации по света:

 

Тайланд: Яжте пикантни храни. Тайландската храна е сред най-горещите. Люти чушки повишават метаболизма, но другата полза е, че пикантна храна забавя яденето. Необходимо е време да се получат сигнали в мозъкз, че сте сити. Яденето по-бавно е добра стратегия за отслабване и пикантната храна е един от начините да го направите.


Лютите чушки помагат за отлично здраве

 

Бразилия: Яжте ориз и боб. Тънката талия на бразилците не се дължи само на Карнавала, но и на традиционното им ястие - боб и ориз. Проучване в списание „Изследвания на Затлъстяването” е установено, че диета, състояща се предимно от ориз и боб, намалява риска от наднормено тегло с около 14 процента. Това основно се дължи на по-ниското съдържание на мазнини и на по-високото съдържание на фибри, които стабилизират нивата на кръвната захар.

 

Германия: Яжте закуска. Внушителните 75 процента от германците закусват всеки ден като наблягат на пълнозърнести храни и плодове. Последните проучвания дават по-добра представа за значението на закуската. Британски изследователи открили, че ако не сте яли на закуска, центърът за награда в мозъка ви ще „светне” по-силно, когато видите калорични храни, което ви кара да се изкушавате.

 

Франция: Хранете се бавно. Като цяло, 92 процента от френските семейства вечерят заедно всяка вечер. Тези хранения обикновено траят 33 минути през седмицата и 43 минути в края на седмицата. Вече споменахме, че отнема около 20 минути на мозъка да осъзнае, че сте приели достатъчно храна. Ако се храните бавно, ще почувствате ситост с по-малко количество без да сте погълнали много.


12 причини, които ни карат да ядем повече

 

Малайзия: Гответе с куркума . Един от главните компоненти на тази азиатска подправка е вещество, наречено куркумин, което е мощен боец с мазнините. Проучване от Бостън установява, че мишки, хранени с богата на мазнини диета и с малки количества куркумин, пълнеят значително по-малко в сравнение с други мишки, които не получавали куркумин.

 

Куркума – суперхраната, която топи мазнините и ни прави по-здрави

 

Япония: Вземете дрямка. В забързаната страна много хора вземат ежедневно 20-30-минутна дрямка. Има все повече доказателства, че хроничната липса на сън повишава риска от увеличаване на теглото. Отговорни са два хормона: лептин, който сигнализира на мозъка, че сте сити, и грелин, който предизвиква глад. Колкото по-малко спите, толкова по-ниски са нивата на лептин и толкова по-високи са нивата на грелин. Много хора си мислят, че са гладни, когато всъщност се нуждаят от дрямка.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.nastaev.com/
Предишна статия
10 причини да ядете сладолед (бонус: сладоледена диета)

10 причини да ядете сладолед (бонус: сладоледена диета)

Следваща статия
Изненадващи разкрития за рака на известната американска клиника „Джон Хопкинс“

Изненадващи разкрития за рака на известната американска клиника „Джон Хопкинс“

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар