Блог

Натурална детоксикация от тютюн

Натурална детоксикация от тютюн

 

Знаехте ли, че хората, които ядат много плодове и зеленчуци не понасят вкуса на тютюн? Месото, алкохола, тютюнът и кофеинът правят вкуса на тютюна по-добър, отколкото е. Тоест, увеличете плодовете и зеленчуците и тютюнът няма да ви се струва така вкусен. 

 

 

 

Витамин С е вещество, което може да помогне за детоксикация на кръвта на пушачите. Чрез увеличаване на метаболизма и производството на бели кръвни клетки, витамин С „изважда“ никотина. Пиенето на сок от портокал, моркови, яденето на карфиол и киви са чудесен начин да се увеличи приемът на витамин C.

 

 

 

Знаете ли, че никотинът дехидратира тялото? Когато се опитвате да се детоксикирате е важно да се увеличи приемът на вода, за да се помогне за промиване на бъбреците и надбъбречните жлези. Никотинът от една цигара остава в организма в продължение на 48 часа. Един лесен избор е да се пие кокосова вода за попълване на електролити и минерали.

 

 

 

Много от пушачите погрешно си мислят, че им се пуши цигара, когато те са просто гладни. Чрез увеличаване на приема на фибри чрез пресни плодове и зеленчуци, този проблем се решава лесно. Плодовете може да намалят този глад, докато помагат на кръвта естествено да се детоксикира от тютюна.

 

 

 

Броколите имат „вградена“ защита за белия дроб. Тъй като броколите са с високо съдържание на витамин B5 и фибри, тя е подходяща храна, която да имате под ръка, когато се опитвате да се откажате от използване на тютюневи изделия. Една проста идея за бързо приготвяне на броколи. Затоплете 1-2 супени лъжици кокосово масло в тиган на умерен огън. Поставете желаното количество броколи в тиган и покрийте и оставете в продължение на 5-6 минути. Броколите ще освободят достатъчно вода, за да се получи пара. Когато са готови, изстискайте им малко лимонов сок. Поръсете с малко смлян чесън и завършете подправянето със сол и черен пипер по желание.

 

 

 

Спанакът може да направи вкуса на тютюна ужасен. Високото ниво на фолиева киселина в спанака, изпраща сигнали на мозъка, че тютюнът е отрова. С яденето на салата от спанак, дневно, употребата на тютюн ще се намали автоматично. Уверете се, че пиете много течности, тъй като спанакът може да бъде груб с бъбреците. Ако бъбречната функция е нарушена, могат да бъдат приемани добавки фолиева киселина.

 

 

 

Свързани статии:

 

Пасивното пушене трайно уврежда артериите на децата

 

Внимание, бивши и настоящи пушачи: тези 6 храни може да изчистят никотина от телата ви

 

Защо ни се пуши, когато пием алкохол

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Три начина да смекчите риска от рак на стомаха

Три начина да смекчите риска от рак на стомаха

Следваща статия
Хобито - най-истинската терапия

Хобито - най-истинската терапия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар