Блог

Как естествено да излекувате язва и колит?

Как естествено да излекувате язва и колит?

Язвите могат да бъдат инвалидизиращи и засягат много повече хора, отколкото си представяте. Болката може да се появи по всяко време на деня без никакви забележими причини или предварителни знаци. С оглед на това, трябва да се научите как да се справяте с това състояние, за да можете действително да управлявате тези болезнени епизоди. Затова направо ще преминем към естествените решения, които можете да използвате в уюта на вашия дом.

 

Минимизиране на стреса

 

Това е първото нещо, за което трябва да се замислите. Стресът може да бъде и полезен за организма в някои ситуации, но ако сте постоянно изправени пред стресови ситуации, проблемите няма да закъснеят. Когато се появи стрес, от организма се освобождават различни хормони, за да снабдят с повече енергия и храносмилането практически спира. Често се случва, хора които се сблъскват с хроничен стрес, тревожност, страх или притеснение да се окажат с язви. Опитайте се да управлявате и премахвате стреса от живота си.

 

Внимавайте какво ядете

 

Когато симптомите са налице, най-доброто нещо, което можете да направите, е да си почивате и да увеличите консумацията на вода. Трябва да се консумират храни, които са наистина лесни за храносмилане.

 

Препоръчваме ви да ядете плодове като грозде, круши, пъпеши, манго или банани. Те могат да предложат помощ при симптоми на язви, а ако искате да ядете зеленчуци, изберете такива като краставици, домати и тиква. Сладките картофи могат да се ядат, ако смятате, че са поносими за вас.

 

Когато става въпрос за това, какво искате да избегнете, списъкът включва нишесте, по-плътни зеленчуци като броколи, месо, пържени храни и млечни продукти. Всички храни, които могат да причинят дразнене на храносмилателния тракт трябва да се избягват. Важно е да стоите далеч от горчица, алкохол, масла, черен пипер и барбекю сос.

 

Билки, които могат да ви помогнат

 

Тъй като алтернативната медицина печели популярност, се появяват нови билки, които лекуват различни състояния. Това включва състояния като язви и в такива случаи корен от бяла ружа и корен от бряст биха били много полезни. Те са страхотни в прахообразна форма. В много ситуации, просто трябва да добавите около 2 супени лъжици от тях към водата и да консумирате 3-5 пъти дневно. Тези билки са полезни, тъй като те създават течност в тялото ви, която е доста сходна със слуз, покрива червата, като по този начин ги защитава.

 

Не забравяйте факта, че въпреки билките да са полезни за справяне с вашите симптоми, причината за тях трябва да бъде премахната. С оглед на това, трябва да сте сигурни, че прилагате програма за детоксикация, така че тялото да може да бъде излекувано и в състояние да предотврати по-нататъшно увреждане на тъканите.

 

Свързани статии:

Живовляк спасява от гастрит и язва

Пет народни рецепти, чрез които ще успокоим язвата

Диета и рецепти на природолечителя Петър Димков за справяне с всички видове стомашни неразположения като гастрит и язва

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Екзотични плодове: 10 причини защо плодът-звезда (Карамбола) е изключително добър за нас

Екзотични плодове: 10 причини защо плодът-звезда (Карамбола) е изключително добър за нас

Следваща статия
На мода излизат... сапиосексуалните мъже

На мода излизат... сапиосексуалните мъже

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар