Блог

Диета и рецепти на природолечителя Петър Димков за справяне с всички видове стомашни неразположения като гастрит и язва

Диета и рецепти на природолечителя Петър Димков за справяне с всички видове стомашни неразположения като гастрит и язва

Петър Димков е автор на „Българска народна медицина“, тритомно издание което включва рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот - хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики.

 

В една от книгите си Петър Димков е оставил примерно меню при язва на стомаха, гастрит или други стомашни неразположения пишат в сайта lechitel.net. Изнервеното ни стресово ежедневие и нередовното хранене водят до едно – проблеми със стомаха, язва или гастрит. Поради тази причина е добре да си обърнете внимание и да вземете нещата в свои ръце, ако не искате да утежните още повече състоянието си. Още повече, че стомашните проблеми, язва и гастрит се обострят именно сега – през пролетта.

 

Наши големи природолечители дават много добри съвети и билкови рецепти за да успокоите парещата болка, киселините, повдигането, липсата на апетит при болни с язва на стомаха, гастрит или други стомашни проблеми.

 

Петър Димков например съветва преди обяд и на вечеря да се изяжда по 12 глави печен кромид лук, но без захар. Обедната ви храна, заедно с друга, която ще консумирате, може да включва по 100 грама прясно месо – агнешко, телешко, пиле или пък прясна риба. То трябва да бъде варено или печено, но никога пържено. Петър Димков съветва всяка хапка да бъде дъвкана поне 30 пъти, преди да потегли към стомаха.

 

На вечеря лечителят препоръчва безмесна по-лека храна като кисело мляко, зеленчукова супа или манджа, пюрета от различни зеленчуци, приготвени на пара и с полезни масла. Два часа след ядене страдащият от язва на стомаха или от гастрит трябва да изяжда и 12 печени ябълки без корите и семките.

 

При язва на стомаха Петър Димков има и една ефикасна рецепта. Опича се 500 гр. леща до розово, смила се и се смесва с 250 милилитра зехтин и 120 грама чист пчелен мед. От тази смес се взима 2 часа след ядене по една супена лъжица. Преди всеки прием тази смес трябва да се разбърква добре, съветва Петър Димков.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Безплатните профилактични кардиологични прегледи в Пирогов се изчерпаха! Отпускат нови дати

Безплатните профилактични кардиологични прегледи в Пирогов се изчерпаха! Отпускат нови дати

Следваща статия
Кълновете - храната, която генерира живот

Кълновете - храната, която генерира живот

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар