Блог

Кайсиевите ядки лекуват рак, вталяват и разкрасяват

Кайсиевите ядки лекуват рак, вталяват и разкрасяват

Кайсиите, и всички други плодове, богати на каротин, намаляват риска от рак на ларинкса, хранопровода и белите дробове. Това съобщи Американското дружество за борба с онкологичните заболявания. Ядките на кайсиите съдържат 21% протеини и 52% растително олио и са широко използвани като заместител на бадемите в хранителната, козметичната и фармацевтичната индустрия. Поради високото си съдържание на веществото амигдалин, (витамин B17) кайсиевите ядки се използват в алтернативната медицина при терапия на рак.

 

Трябва да се отбележи обаче, че кайсиевите семена трябва да бъдат добре изпечени преди директна консумация, тъй като те могат да бъдат отровни, в случай че бъдат приети сурови в големи количества. Овен това този плод сам по себе си е една малко природна аптека.

 

Добре познатата ни кайсия произхожда като сорт от високопланински регион Хинду Куш – Централна Азия, където днес границите на Китай, Таджикистан, Афганистан и Пакистан се срещат. Естествени горски и много стари кайсиеви дървета могат все още да бъдат намерени в североизточен Китай и Кавказ.

 

Само шепа кайсии съдържа 100% от препоръчителната дневна доза бета каротин – силен антиоксидант, който тялото ни трансформира във Витамин А. Той засилва имунната ни система и е полезен за очите, косата, кожата, венците и жлезите. Кобалтът и медта, открити в кайсиите и особено тяхното високо съдържание на желязо, ги прави полезни в борбата с анемията и правят този плод незаместима съставка в храната на бебетата.

 

Кайсиите са също и източник на калий и е клинично доказано, че пресните и сушени плодове, както и нектарите, са много добра алтернатива на химичните диуретични средства. Химическият елемент бор, който също се съдържа в кайсиите, напоследък се идентифицира като един от основните фактори за превенция на остеопорозата, помагайки на жените в менопауза да запазят нивата си на естроген информират от ehograf.info.

 

Безкрайният списък на забележителните хранителни и медицински съставки на кайсиите и техните ядки може да бъде продължен още. Не е учудващ фактът, че сухите кайсии, които са богати на минерали, макро и микроелементи, са били под номер едно в списъка с провизии на астронавтите на НАСА.

 

Кайсиията е изключително здравословна храна за всяка възраст. Тя може да бъде и неразделна част от диетите ни. За разлика от други видове плодове обаче, кайсиите не могат да развиват органичните си съставки, след като бъдат откъснати.


 

Още:

10 растения и билки, с които да излекуваме белите си дробове

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.womentips.co/
Предишна статия
Внимавайте! Слънчевите бани могат да доведат до пристрастяване

Внимавайте! Слънчевите бани могат да доведат до пристрастяване

Следваща статия
9 грешки, които забавят метаболизма и ни пречат да отслабнем бързо

9 грешки, които забавят метаболизма и ни пречат да отслабнем бързо

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар