Блог

За тънка фигура и добро настроение яжте какаови зърна

За тънка фигура и добро настроение яжте какаови зърна

Ползите за какаото са познати на хората от хилядолетия. А уникалните като състав и вкускакаови зърна са една особено полезна и приятна храна, която все повече любители на здравословното хранене използват. Техните здравословни качества карат много хора да ги предпочитат, тъй като те не съдържат захар, но пък за сметка на това имат много незаменими вещества които връщат добрия тонус, гонят депресията и водят дори до отслабване. Те съдържат големи количества белтъчини, полезни мазнини, въглехидрати, фибри, желязо, калций и магнезий.

 

Освен това в полезните какаови зърна има големи количества от витамините В, С и Е, което ги прави изключително полезни за кожата и косата.

 

Някои наричат уникалните какаови зърна природни антидепресанти, тъй като премахват депресията и зареждат с положителна енергия.

 

Всеки, които иска да отслабне, трябва да има вкъщи от полезните какаови зърна, тъй като те са много засищащи и с тях можете да пазите дори и без да искате диета. Продават се в магазините за здравословни и диетични храни. Сложете едно-две зърна в устата и изчакайте обвивката да омекне, за да я обелите. След това можете преспокойно да схрускате тъмните какаови зърна. Те имат неповторим вкус, който не може да се опише, тъй като съдържат над 400 вкусови компонента. Ще усетите много приятен леко горчив вкус, след което вече ще ви връхлетят стотиците му различни нюанса. След като го сдъвчете добре, след това дъхът на устната ви кухина получава прекрасен аромат. Най-интересното при полезните какаови зърна е, че в началото може да ви се сторят горчиви, а в последствие да усетите сладост в устата си и ще пожелаете да изядете още едно и още едно зърно. Това е специфична особеност на екзотичната ядка.

 

След като изядете няколко какаови зърна, с изненада ще забележите, че гладът ви е изчезнал и може да не вечеряте с тежки и калорични храни.

 

Свързани статии:

Увеличете силата на мозъка с тези три суперхрани

7 напитки, които перфектно заместват кафето

Черният шоколад – доказано здравословен

Шоколадът – любопитни факти и интересни проучвания

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Защо обилно количество вода е от жизненоважно значение за оптимално здраве

Защо обилно количество вода е от жизненоважно значение за оптимално здраве

Следваща статия
Полезните кедрови ядки за здраво сърце, стомах и черен дроб

Полезните кедрови ядки за здраво сърце, стомах и черен дроб

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар